? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, March 7, 2012

anak kedua

 pertama sekali aku nak ucapkan syukur alhamdulillah sgt kepada Allah swt kerana memberi peluang kepada aku sekali lagi untuk melahirkan umatNya.

ye aku peknen untuk kali kedua....

mesti korang pelik kan....nape hari tu aku beria2 ckp tak peknen tapi hari ni ckp peknen plak kan. i'm sorry uols. hari tu pregnancy test main cak cak ngan aku. kejap dia tak keluar kejap keluar hehehehe.

kalau korang yg perasan yang atas tu tak berapa nak clear kan..itu lah yg kontroversi tu hahahaha...bleh plak masa mula2 tak muncul, dh malam baru nak muncul. aku ni konfiden je pregnancy test tu salah.

pastu esok ke lusa tu beli plak 2 pregnancy test. aku kan tamak. test kali pertama -ve. ok ok baiklah..test pagi esok plak, sekali keluar terus dua2 line.

 tangan kecik yang menyibuk. cik kiah sgt. skrg kandungan berusia 6minggu. masih baru lagi. selera makan membuak2. macam membela pun ada. kejap2 lapar. kejap2 lapar. hbs laaa klu dh ckp 40minggu nnt. jangan tak muat pintu kereta sudah.

semalam bleh, dah nak tido ni. sekali terbayang nasi ayam penyet. air liur terus keluar mencurah-curah. rasa tak bleh jadi, terus on laptop pegi google gambar nasi ayam penyet. dapat tengok gambar pun jadi lah. jadi pagi ni rasa nak mkn ayam penyet begitu membuak2.

 budak kecik yg masih tidak sedar bahawa dia akan menjadi seorang kakak nnt. bila aku pegang baby sekarang ni terus dia ckp 'ibu nanak! ibu nanak" banyak2 kali tau. siap air mata dgn drama sebabak lagi terjadi.

hish macam manalah nnt klu dah ada adik depan mata.

di harap aleesya menjadi kakak yang terbaik ye. jangan dera adik tau. kawan2 ngn adik ye...

ok skrg perut kembali lapar.padahal baru je makan mihun goreng tadi....

13 love purple:

~aSFaLiZa~ said...

tahniah

MaMa aDaMaQiL said...

tahniah dear :)
ni kes mcm sy buat pregnancy test ank yg second la..buat pg 1line je..trs p buang dlm tong smph tp smpi ptg hati xsenang..p selongkar blk tong tgk2 double line..huhu

SiTi said...

tahniahhh...!!! aleesya dah nak jadi kakak laaa

mimie said...

tahniah wei...tp tak smpt nak bersalin sama2 bln mcm dulu sbb aku lom peknen lai...huhu klu tak bley g check-up sama2...tp kali nie klu peknen aku nak g an-nur plak...huhu bley?? :p

purple_lav said...

asfaliza: tq

mamaadamaqil: itu laaa pasal. buat saspento je

siti: cepat bagi hint kt mrzuar suh tambah adik utk ziqry hehehhe

mimie: ko nk plan bila plak? bleh dh kot bagi adik kt eman heheheh bleh saing2 lagi. hehehe. aku masih meneruskan tradisi di azzahra sbb aku suka doc fazlina hanum. harap nnt dpt bersalin ngn dia jugak sama mcm aleesya dl..

myle@my said...

Tahniah lagi sekali...hihiii
eksited lebih plak haku...hahaha

*Eh!bulih plak upt jadik gitu...ni xbleh jadi ni...nk try chek lg skali laaa.... erkkk!!!huhuuuu ;P

purple_lav said...

amy: wow, apekah maksudnye tu? baik test lagi sekali lagi

FirZie83 said...

tahniah sis..take care ya ;p

purple_lav said...

makasih firzie..insyaAllah nnt tiba masa utk firzie jugak. banyak2 berdoa...

cik_ah82 said...

ala pija, iols dh agak la..hahhah//aku tau ang pegnen, welcome to the club of ibu ank 2..tp mn tau ang nk beranak aku join pegnen ke tiga laks..kuikuikui

purple_lav said...

cik ah kuat daya gambaran ko hahahaha. mcm mana ko tahu aku peknen?

eh aku suka klu ko peknen kali ketiga plak....cepat2..

skrg aku nk hasut mimie plak, suh join club anak 2 ni hehehehe

mimie said...

oit apa main2 hasut nie...blm ada rezeki lah..planning dah ada dah...huhu

purple_lav said...

ok ok ok tak mo hasut, nak paksa plak hahahahahaha

tak pe, pelan2 noo...(eh tetiba speaking kedah plak)