? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Saturday, October 30, 2010

nak buat ape kat umah?

buat cerdik
tak ke mana-mana
bosan

sebabnya incik fidi kena bertugas kan malam ni
jadi dia malas nak kuar mana2
keboringan lah kami dua beranak kt umah ni
melayan jer tv yang ada

tapi kalau dapat pizza seketul ni
best jugak layan sambil tgk tv kan

Friday, October 29, 2010

Gaya Si Comel Berhari Raya


kalau nak join jugak bleh laa klik sini

Nama Si Comel : Faten Aleesya
Umur : 11 bulan

sori le si kecik tak pandang kamera pulak. tak pe kan asal penuhi syarat berbaju kurung di pagi raya. 

terima kasih pada yang menganjurkan contest ni iaitu BabyIbu dan Azzamoro
tak dilupakan jugak pada beberapa penganjur lain
thanks to:


The Way They Sleep Giveaway


http://hafizahismail.blogspot.com/2010/10/way-they-sleep-giveaway.html

nama baby: Faten Aleesya
nama manja : Aleesya
umur : 11 Bulan

style tido:
suka hati dia jer. kadang2 tu terlampau lasak. sampai kesian sangat kat ibu ayah dia hehehehe. dulu-dulu masa kecik, aleesya suka tido letak tangan bawah bantal. bila dah besar ni jarang sangat dia buat style mcm tu. mana tak nye bantal biasa ntah ke mana. 

oke kalau saper2 nak join jugak bleh laaa jenguk ke blog atas tu ye...

Papa & Baby Contest

 
 oke klu nak join bleh laa klik sini

 
 nama papa @ayah : Mohd Afidi
Nama Baby : Faten Aleesya
Umur Baby : 11 bulan

gambar ni saya suka sangat sbb muka dorang ni sejibik sejibun. jadi saya sebagai mak agak jeles hahahaha tak der lah bangga sbb muka anak sama ayah dia kan. tengok lah reaksi muka dorang, memang sama kan...

oke harap2 menang hehehehe

malam esok kelate bertempur

kepada team kelate
semoga berjaya
gomo kelate gomo

tapi aku haraplah janganlah ada eksiden yang kita tak ingini
jangan ulang lagi perkara tahun lepas
main bakar2 kerusi la
ganas jugok eh ore kelate nih
sib baik aku buke ore kelate 
hahahahahahahah

lagi satu isu tentang piala malaysia ni
tiket mahal owh
sampai cecah RM60
erm gila lah
tapi aku rasa ada jer org yang sanggup beli
nak tgk bola punya pasal laaa kan
tapi aku kalu laa aku ni peminat bola
mungkin aku tgk kt tv jer
kata kau....
klu dah minat harus terpacak kt stadium kan

incik fidi?
haruslah dia pegi
tapi bukan sebagai penonton yang memakai baju red warrior
tapi kena pakai uniform
hak hak hak
kena bertugas plak dia
harap2 dia bleh bertugas dalam stadium
bleh laa dia tgk
klu tak gigit jari jer lah abang oiii

Thursday, October 28, 2010

Cute Baby Contest 2010


 
kalau nak tahu lebih lanjut klik sini


Nama Penuh Bayi : Faten Aleesya Mohd Afidi
Nama Panggilan : Aleesya
Umur Bayi : 11 bulan
Jantina Bayi : Perempuan
Bangsa: Melayu
Nama penuh Ibu : Norhafiza Mohd Zain
Nama Pengirim : Norhafiza Mohd Zain
e-Mail : fiza_ukarya@yahoo.com
Slogan Bertuah:
Saya suka Happy Baby Shop kerana produk-produk yang diiklankan sangat menarik perhatian dan comel-comel. Topi, kasut, pakaian dan pelbagai lagi aksesori bayi boleh diperolehi dengan senang bila mengunjungi blog ini. Tentang harga jangan bimbang kerana pada pandangan saya harganya amat berpatutan. MURAH! Jadi tak rugi pun berbelanja di sini. jom!

tag 5 orang:
1)Cik Ah
2) Mimie
3) Mek Da
4) Deela
5) Anis

semoga rumahtangga mereka berkekalan

sedih aku dengar
rumahtangga artis sekarang banyak yang tengah bergolak
nauzubillah

salah seorangnya rita rudaini
dari awal perkahwinan lagi
ada jer kontroversi yang menyinggah dalam hidup mereka
sehinggalah mereka dikurniakan anak

aku suka tgk rita rudaini
sbbnya dia nampak manja dan comel
macam tak sangka dia sudah berumur 35 tahun
sangat berbeza dgn aku yang berumur 18 tahun ni
uhukhukhuk

aidil pun memang ensem
jadi memang sesuai sangat la
dorang pun nampak secocok sgt
tapi sudah menjadi adat
setiap rumahtangga pasti ada pasang surutnya
sedangkan lidah lagikan tergigit kan

tapi kes rita ni
dikatakan ada orang 'tambahan' yang cuba merosakkan hubungan mereka
menabur fitnah sesuka hati dia
kebenarannya aku tak lah tahu
hanya mereka yang terlibat jer tahu apa yang berlaku

namun aku berharap
agar rumahtangga mereka
akan kembali bahagia
tambahan pula rita plak tengah mengandungkan anak kedua ni
abaikan jer 'lalat' itu

selingan: tak pe aku takkan bercakap lagi ngn ko lepas ni...sangat biadap oke..bila kita bercakap ni cubalah ko pandang muka aku. tapi tak. duk sibuk dgn teponnya. lagi satu muka tu langsung tak senyum. menyampah. nasib baik ko tak keje depan kaunter. sah2 ko kena hambur dgn customer.

sambung balik
kepada rita dan aidil
cubalah berbincang dengan baik
walaupun dalam surat kabor dah jelaskan mereka dah berbincang
cuba fikirkan kebajikan anak2 nanti
insyaAllah pasti ada bahagia yang menjengah

kisah ini harus dijadikan kepada pengajaran kepada sesiapa sahaja
termasuk aku
harap kita semua tabah dalam ujian yang menimpa
memang cabaran dan dugaan datang tanpa diminta
namun ada caranya, supaya ia boleh dielak

*gambar-gambar adalah dipinjam dari macik google yang baik hati

korang, senang ke nak gosok gigi anak kecil?

walaupun aleesya ada 4 batang gigi jer
tapi aku dah berusaha berus gigi dia
takut dia dah besar nnt 
tak mo plak
jadi aku rasa elokla aku latih dia gosok gigi dia awal2 ni

tapi tugas ni
bukan sesenang ko sangka
rasa nak nangis tiap2 kali nak gosok gigi dia
azab oiiii

tenaga budak kecik tu kan
betul2 menduga keimanan aku
klu aku baringkan dia
dia bleh jer meronta2 nak bangun
bila dudukkan dia
lagi laaa tak jadi langsung
dia bleh jer merangkak laju2 macam semut



aku gunakan berus gigi macam ni 
sebelum tu aku beli berus gigi biasa
tapi susah laaa
jadi bila beli yang ni
oke lah skit
cuma dia asyik gigit jer
sbb yang ni kan lembut

biasa klu nak gosok gigi aleesya
aku tak gosok dalam bilik air
belasah jer depan tv
sbb kena bantuan incik fidi
tolong pegang kaki tangan hahaha

tak taulah nnt dah besar mcm mana
harap2 dia tak serik nak gosok gigi nih
jangan dah rongak baru nk gosok gigi sudah

bakal berubah segalanya

tak lama lagi
incik fidi kena kerja shift plak

waaaa
tak suka
sbb nanti susah laaa nak jalan2
weekend tak tentu lagi dia cuti ke tak

dah laaa raya nanti
dah nak kena lapor diri
maknanya hari jumaat tu kena terus bergegas balik bangi
waaaa
tak bestlah
rugi sabtu ahad tu
sepatutnya bleh lagi bersenang2 kat kampung

Wednesday, October 27, 2010

masalah betul laaa

naper blog ni tak leh nak upload gambar plak eh?
waaaaa
nk join contest ni

tolong laaaaa

dasat sungguh air liur aleesya

dl tepon ijau pun jadi macam ni gak
tak leh nak cas
kali ni tepon ni tak idup langsung

NI SUMER SEBAB AIR LIUR ANAK LAAA

huhuhuh
aku tak tau apa yang ada dalam air liur aleesya ni
jahanam tepon aku

memang aku takkan bagi dia main tepon
sbb tau mesti dia kulum2 sampai berair2 tepon tu
semalam nak tepon incik fidi
sekali dia berebut ngn aku

dah laa anak dara tu makin ganas sekarang
pantang tak bagi apa yang dia nak
memberontak laa keje dia
menangis tok sah citer lah
ishhhhhh

bila dah bagi tu
memang dah tau nasib tepon tu

 aku nak tekan menu pun dah haru biru
dah pegi ke contact number la plak
nk tekan cancel pun tak leh
waaa

takkan nak beli tepon baru lagi kot
yg ni pun masih baru lagi
tp klu dapat yg baru
BLACKBERRY PLISSS

Tuesday, October 26, 2010

mangsa fesyen atau hanya kerana mulut orang

sebelum ni 
aku memang ada bgtau tentang masalah pakaian aku
ntah laa naper le aku sensitip sangat ngn benda2 ni
padahal pasal baju jer pung

sbbnya...
sebelum ini aku fikirkan 
oh, mungkin orang hanya bagi pendapat
tapi skrg rasa macam tak tahan dah

aku rasa
apa sahaja aku pakai
mesti org pertikaikan
geram
bukan aku ni jenis yang tak leh terima kritikan ataupun komen
aku tak endah klu setakat sekali dua ko cakap macam tu kat aku
tapi ini dah melampau
aku rasa semua baju aku dia tegur

adakah aku ni mangsa fesyen, senang kata yang tak tahu nk berfesyen
ataupun kerana mulut dia cibai?
ohhhhhhh
tensi tensi

semua nak dibuat dengan duit kutu itu

walaupun ada ura-ura kata duit kutu haram baru-baru ini
tapi nak buek camno
aku rasa aku masuk kutu ni 
tak der kot bab2 yg musykil tu
sbb bagi aku
ni lah cara aku kumpul duit
sbb bila dah sampai turn ko akan dapat sejumlah duit selepas tiap2 bulan ko simpan
cuma bezanya bukan ko yang simpan
tp orang lain
klu aku yg simpan sure simpan kt kedai punya lah

jadi aku hendak memberitahu kepada orang sekalian kampung ni
bahawasanya aku mendapat duit kutu utk bulan ni
hehehe
tapi yang ni kali kedua
sbb dalam satu tahun tu aku amik 2 kali
satu dah amik masa bulan 7 hari tu
buat bayar roadtax n insurans kete
yang kedua ni plak
rasa bersimpang siur plak dah tujuannya

mula-mula nak buat birthday party aleesya
oooo yg ni kena buat juga walau macam mana pun
pastu nk buat akikah aleesya kat kampung
dah tanya abah
satu bahagian dalam RM300
hurm
pastu tetiba nak service kete
waaaaaa
rabak rabak

incik fidi bantuanmu amat diperlukan

tapi kalau ada member2 kt luar sana rasa kesian nak buat derma kilat utk aku pun bleh
dah buntu kepala mak, noks

budak perempuan 12 tahun mati terjatuh apartment

bila tengok jatuh rasa kesian sangat
muda lagi, baru berumur 12 tahun
baru lepas UPSR

tapi bila baca kisahnya
terus aku...
apa nak jadi ni oiiii

masih lagi dianggap kanak-kanak
tapi dah gian lakukan perbuatan sumbang
dengan lelaki
bukan sorang tapi 3 orang
aduii

sedihnya aku bila baca kisah ni
apa nak jadi lah
ntah laaa

aku dl umo 12 tahun tu
masih nangis2 klu tak dapat kasut pilihan masa raya
masih budak2
jalan pun klu tak der mak abah
jangan harap laa nak keluar

budak ni buat projek atas bumbung umah 
kelas ...
tapi.....rasa jijik hendak diceritakan
masa penduduk apartment ni naik atas bumbung lepas dorang rasa ada perkara mencurigakan
budak ni tg syok
turut ada 3 budak lelaki
kondom bersepah...coli ngn underwear terbang entah ke mana
dorang gunakan cadar utk alas
eeeee

rasa nak mengamuk jer baca kisah gini

drama sebabak GERAK KHAS

korang nampak kan apa yang ada dalam bulatan tu?
klu tak nampak
meh aku bagi tau
ooo itu adalah bapak polisi ngn motor peronda

korang nak tau tak drama sebabak yg berlaku pagi tadi
oke cenggini

biasalah klu dah sampai traffic lite ni kena lah berenti kan
tp masa aku sampai tu traffic lite dah tukar ijau
jadi haruslah bergerak dengan cepat
klu tak masuk keje lambat kan

tapi dah ijau lama ni
kete depan tak gerak2
mak hangin oke
tetiba nampak laaa
ada sorang ni naik moto tetiba lari lintang pukang
bukan nak naik moto tu
nak lari oke
barulah lepas tu aku perasan ada polis peronda
lor ada drama sebabak dari gerak khas ke?

no no no
ini kes real tau
traffic lite yang ijau dah ke merah pastu ijau balik ni
kete masih tak gerak2 oke
mgkn sbb terhalang dengan drama sebabak tadi

aku ni kan bz body
cepat2 amik phone amik gmbr
huhuhuh

aku tak pasti itu penyanggak, perompak atau perogol mungkin huhuhu
takut
dah dua kali aku terserempak dengan drama sebabak kt traffic lite ni
oh, nampaknya bangi makin tak selamat
semoga keluarga aku sentiasa dijauhi dengan perkara yg tak diingini
nauzubillah

Monday, October 25, 2010

dia cekap

pagi tadi aku ke shell
mau isi minyak kereta yang sudah kering
pandai yer bajet
dh dapat gaji baru ko kering
huhuhuh

sambil tunggu minyak penuh
aku masuk dl dalam kedainya
nk cucuk duit gaji yang berjuta-juta itu
dengan nak beli breakfast sekali

bila nak bayar tu
aku perasan 
cashier itu seorang OKU
sebelah tangannya tidak berfungsi
maknanya dia hanya gunakan sebelah tangannya sahaja utk berurusan

masa dia tanyakan aku
'nak plastik tak?"
aku berkira-kira
kang aku tak mintak
mau bertarabur barang-barang aku ni sblm masuk kete lagi
nak mintak, bleh ke dia masukkan barang2 tu dalam plastik
aduii serba salah dibuatnye

tapi last2
aku mintak plastik jugak
masa dia nak isi tu
nak jer aku cakap
'biar saya yang buat'
tapi kang macam kuang ajaq plak kan
dah itu kerja dia
takut dia terasa hati plak
jadi aku diamkan diri jer

aku tengok dia masukkan satu-satu barang dalam plastik itu
dengan SANGAT CEKAP
rasanya kalah bagi org normal
aku sangka mesti lama dan tertumpah2 la barang2 aku tu
tapi tak
kejap dan cermat
tak sangka aku

kalau laa orang yang OKU bleh buat tu
masakan tak utk org normal kan
cuma kadang2 aku berasap juga dengan org normal yang bekerja sebagai cashier ni
tapi tak semuanya lah, hanya segelintir sahaja
mulut lagi laju dari tangan
ada jer nak cakap pok pek pok pek
tapi tangan yang bekerja tu 
subhanallah
lembab
kepada mereka yang berkenaan silalah berubah
jagalah hati pelanggan

itu sahaja pesanan penaja di pagi hari ini

Saturday, October 23, 2010

dua tapak itu istimewa

oh malam ni citer terbaik kat tv adalah bola
layankan ajer
kang aku tukar canel lain
ada plak perang taufan

jadi baik aku gomol2 aleesya
pastu sajer nk latih aleesya bertatih

*selingan: adoii bleh sakit jantung aku malam ni..tetiba jer incik fidi ni menjerit bila bola tak masuk gol...sabar abng sabar....taulah player tu main...

oke sambung balik
aleesya skrg memang dah expert berdiri
kira dah tegap laa
eh ke org panggil ape ye
kira bila kita sentuh tu dia takkan terjatuh

pastu aku suh laa dia tatih
tetiba....
dia terus melangkah setapak dan setapak lagi guna kaki yang berlainan
ooooooohhhhhhh

anak ibu dah bleh berjalan laaaa
aku rasa aku menjerit lagi kuat dari incik fidi
tak sabar nak tgk dia berlari-larian di supermarket
opssss adakah itu pemandangan indah atau menyeksakan belakang aku?????
huhuhuhuhu

kami dating berdua jer

dah lama incik fidi ajak tengok wayang
oh kami adalah penggemar wayang
dulu2 masa bujang asal ada cerita baru jer kami terjah
tapi sejak ada aleesya ni terbatas le ckit
aku ni tak sanggup nk berjauhan dengan aleesya
time weekend jer lah yg aku bleh duk seharian dengan aleesya
jadi macam rugi jer klu tinggal aleesya kan

tapi aku takkan bawa aleesya g tgk wayang
cian dia
terkejut2 le nnt duk dalam tu dengan bunyi bisingnya

jadi untuk memenuhi hobi kami yang sekian lamanya tidak diisi
hari ni
aku nekad
huhuhuhuh
tinggal aleesya ngn babysitter
aku ngn incik fidi tgk wayang
nasib baiklah alamanda ni ada panggung wayang
dekat jer ngn umah aku ni
jadi tak der lah bazir masa atas jalan jer
cuma bazir masa cari parking jer
oh hari sabtu dan ahad hari paling azab nak cari parking kt alamanda

orang adalah super ramai
tak tahu kenapa
biasa aku tgk
kebanyakan yang pergi alamanda adalah family2
tp kali ini aku tgk budak2 yang baru nak naik muda jer ramai
macam budak2 sekolah
mak aihhh fesyen dorang mengalahkan artis woooo
budak zaman skrg kannnn
aku dulu duk amik baju kakak aku jerrrr

sementara nak tunggu hall bukak
jadi mari kita membaca
betul2 menurut perintah kerajaan kami ni
heheheheh
aku plak layan fesbuk kt telepon incik fidi
lagiiiisyok
sbb buku incik fidi adalah boring
pasal pistol laaa, pasal perang laaa
mak jiwa romentik
tak sesuai
pasangan yang baru jer kawen 2 minggu
hahahaha
bleh gitu?
bleh laaaa sbb anak tak der kan
orang jaga boleh laaa
klu tak menyorong anak dalam stroller jer
kami tgk the only guys
best jugak citer tu
lawak giler okeh
wlaaupun ayat 18sxnye terlalu tulus
rasanya tak sesuai kot ditonton budak2 sekolah
not good not good
eceh
sila muntah k tengok gambar nih
hahahahaha
dah lama oooo
tak pegang2 tangan gini
yelah biasa tangan duk sorong kereta tolak jer
huhuhuh
memang terasa baru kawen 2 minggu
hahahahaha


Friday, October 22, 2010

kecewa yang amat sangat

pix adalah dari google
tq ya

punyalah semangat berkobar-kobar nak cari buku ni tengah hari tadi kan
sekali HAMPA

masuk MPH melilau jugak le mencari buku ni
tak jumpa
cari lagik
tak jumpa pung
last sekali fed up terus g kt counter infomation 
tanya ada tak buku 'mama saya lapar'
sbb perut aku masa tu pun tengah lapar

adik manis tu pun cari ler dalam server dia
taip punya taip
tapi bagi jawapan hampa kat aku
buat ape
hehehehe

sori le kak tak der dalam stok dah skrg buku tu

waaaaaaa
aleesya, nampaknya aleesya terpaksa makan bubur ibu yg boring itu lagi

bestnye kalau makan banyak tapi tak gemuk2

gambar dari google
tq
nasha aziz

semalam terbaca dalam paper
kenyataan dari nasha aziz membunuhku
huhuh
kalau nak tau nasha aziz ni suka makan banyak2
tapi korang tengok laa body dia macam mana
menten, kurus macam model
eh memang dia model laa

kalau aku laaa
makan sampai tak henggat
cubalah seminggu jerk
kompom lengan jadi macam malek noor
peha besar macam pokok balak
dan pastinya perut membuncit macam peknen
waaaaaa

skrg nak makan pun berkira2
adesss
alangkah syoknye kalau dapat makan
tanpa perlu pikirkan berat badan
hurm nyum nyum

'mama saya lapar'

ingat rehat pasni
nak terbang ke alamanda kejap
nak singgah ke MPH
ada misi

hehehe
mau cari buku wardina
'mama saya lapar;
aku nk try pelbagaikan bubur aleesya laa
kalau tak 
balik2 bubur ngn ayam + carrot
pastu bubur + kentang
oooo
mak tak reti masak lor

jadi kalau ada buku tu
harap aku rajin le nak masak bubur tu
bleh buat banyak skit 
bagi makan ngn budak2 yang babysitter ngasuh
sbb klu bagi nestum
bagi ngam2 utk aleesya jer lah
mau botak klu aku nak buh banyak2 kan
macik kan kedekut 
hahahahahha

oke sesapa nak ikut aku jenjalan kat alamandat
sila sediakan duit tambang
hahahahahah

Thursday, October 21, 2010

sendat mendat

keadaan sekarang tengah sendat mendat
ketat dan juga berlipat
huhuhuhuh

mana taknye
kt opis ada makan-makan
sbb ada pelancaran majalah baru
haruslah ada makan-makan kan

walaupun amik dalam kuantiti yg sedikit 
tapi perut terasa mcam penuh sgt
macam nak terkeluar balik ni pun ada

bila perut dah penuh
mulalah kepala rasa pening-pening
apakah tandanya itu???

oke bantal ngn tilam plisss
beta mau tido

tahniah akak sarah!

tahniah kepada kak sarah n abg lotfi
sbb baru mendapat kembar yang comel
Keisha & Khasif

aku memang minat dengan couple ni
sejak dorang masuk Cari Menantu musim pertama
masa tu memang aku harap sangat dorang menang
mungkin tak der rezeki...dorang dapat tempat kedua
tak pe yg penting kak sarah ni kiut sgt

disebabkan aku minat sgt kak sarah ni
sanggup aku jejak dia
mula2 dapat tau dia ada fotopages...
masa tu memang glemer fotopages 
terus aku jadi member dia
pastu blog
aku pun jadi jugak follower dia
minat punya pasal kan
kat fb pun aku jadi fren dia
heheheh
fanatik tak aku

dorang dah ada anak comel
Khalish Najla
kiut dan cerdik sgt mulut dia
skrg dia dah jadi kakak kepada twins
jadi kakak yg baik tau
jangan notti2....

berubah hati

bila buka radio hot fm pagi tadi
dorang buka topik berubah hati pasal budak perempuan yang hilang tempoh hari
dalam paper duk cakap budak perempuan ni disyaki diculik selepas dia menghantar mesej kepada tunangnya kunun2nya ada org mengekori masa dia keluar untuk beli persiapan perkahwinan
nak kahwin 12 nov ni

tup tup hari ni keluar paper
dia sebenarnya bukannya diculik
tetapi dengan rela hati melarikan diri ke KL
sebab musababnye 
dia tidak tahan dengan sikap tunangnya yang menggongkong dan kuat cemburu
kesian budak ni
muda lagi
baru 20 tahun
mungkin terlalu mentah untuk tempuh alam perkahwinan
tak tahu la kan

klu aku masa umo 20 tahun
tengah duk gelenya lagik tu
hehehe
masa form 6
tgh pening2 kepala duk hafal buku sejarah yang tebal itu
(aku tak suka sejarah)

sebenarnya budak perempuan tu 
masih boleh berbincang elok2 dengan tunang dia tu
cakap2 le elok2
kalau takut tunang tu angkat tangan
cuba bincang depan keluarga
ko berani angkat tangan depan bakal bapak mentua? ha
ni dah dicanang satu malaysia
dia hilang diculik
tup tup keluar paper pakai rambut pelesu
hehehehe

nasib baik aku kawen masa umo 25 tahun
eh motip nak cakap 
suka hati 
hahahahahaha

Wednesday, October 20, 2010

bila lagi nak tambah anak???

oke
soalan wajib yang harus ditanya bila ada anak sorang
bila lagi nak tambah anak kedua???

masa mula2 kenal
tanya bila nak masuk risik

bila dah risik n tunang
kepochi tanya bila nak kawen

ok fine dah kawen dgn berhabisan duit dalam bank
bila nak bertiga?
dah lekat?
nape?merancancang ke?
dah ada isi?
dah dapat adik?
dan sewaktu dengannya lagi
(aku teringat zaman aku dl2, memang rasa nk hempap kepala bila org tny bab2 anak, mak mudah touching oke. sbb mak ni bukan jenis subur, kawen tup2 dah ngandung. terpaksa tadah telinga, terpaksa tabahkan hati, terpaksa berjiwa kental selama setahun enam bulan. barulah aku dikurniakan cahaya mata selepas bermacam2 ubat aku telan, bermacam2 jenis tok bomoh aku jumpa, bermacam2 tangan dah pegang n urut perut aku)

sekarang bila dah aleesya
mereka, mereka dan mereka bertanyakan lagi kepada aku
bila nak tambah lagi?
(ye soalan berulang, harap maap)

aku lebih senang menjawab
tunggulah dulu, biar aleesya besar dl, takut tak cukup kasih sayang
rasanya itu jawapan paling tepat
sbb aku ada merancang

hidup di kota mungkin tak sama hidup di desa
dikota segala-galanya duit
orang tak semua bleh dipercayai
kalau dah pengasuh kena bayar RM250 
pampers, susu dan keperluan lain lagi
jadi bagi aku biarlah semuanya stabil dl
atau mungkin
aku ikut jer
mungkin ada rezeki anak kan
insyaAllah

tapi bagi aku
biarlah dl
walaupun kadangkala
sangat rindukan bau baby
rindukan perut membuncit
rindu saat2 bertarung nyawa di dalam labour room
(igt lagi ke cara2 nk meneran?huhuhuh)

tapi sebelum tu bagi dl laa kat senior2
hahahahaha
anak korang kan lagi besar dari aleesya

jadi kepada sesiapa yang masih mahu bertanyakan soalan seperti di atas
harap korang bacalah blog dan entry ni dengan penuh khusyuk dan tawadduk
mesti korang tahu ape jawapan aku


alangkah cantiknya aleesya berambut panjang

aku ni teringggiiiinnn sgt
nak tgk aleesya berambut panjang
mimpi2 laa nk ikat rambut aleesya
comel

tp apakan daya
huhuhuh
rambut aleesya tak tumbuh banyak lagi

kadang2 
sampai tak tau nak jawab ape
bila ada org tny kenapa aleesya botak?
hheheh
tak pe kawan2 ....thanks sbb mengambil berat pasal aleesya
aku suka
:)


kalau aleesya berambut gini
harus aku bawak dia kuar tiap2 hari
tunjuk kt org 
hahahahhaha
cantik wooh rambut gini
curly tak curly sgt
straight tak straight sgt
panjang plak tu
oh indahnya 
masa aleesya berlari-larian anak
kat padang permainan
dengan rambut berterbangan begini
atau perlu kan scene kain terbelah ditiup angin juga???
hehehehe

rambut panjang gini pun oke jugak
straight jer
mungkin klu aleesya ikut rambut incik fidi
dapat rambut cantik macam ni
klu ikut rambut aku???
hurm....
nak sikat pun rasa sakit kepala.
huhuhuhhu
tambah plak rambut baby kan lembut2
huhuhu suka2 

tapi satu keajaiban telah terjadi
aleesya ada rambut dah
tak percaya????
tak percaya lagik???
nak tgk???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
betul korang nk tgk??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


cantik tak?

Tuesday, October 19, 2010

handphone tertinggal kat umah

jadi hari ni terasa sangat sangap

Monday, October 18, 2010

saje je nak memusnahkan impian ku

 sori citer lapuk sikit ni
ampun ye

hari khamis hari tu
balik dari keje 
incik fidi wat surprise

oke mak suka surprise 

tapi bila tgk benda yg disurprisekan itu
terkedu macik
dalam hati nak makan ke nak punahkan kegembiraan incik fidi???

korang nak tahu dia bawak balik ape???

DUNKIN DONAT

waaaaaa
terharu bila dia bawak balik sumer yg kegemaran aku
lagi haru bila dia cakap
"semua yang sayang suka ni"

tapi kan aku kan dalam diet
n pantang makanan manis2
takkan nak menghampakan perasaan incik fidi
nak tak nak aku makan jugak
2 ketul donat oke
huhuhu dah sumanya sedap


 budak kecik ni menggeletik nak jugak
korang tgk laa tangan dia tu
nak suh suapkan utk dia laa tu

sikit jer lah ye sayang
manis ni....

yang mana satu membuatkan anda terliur???
budak yg tengah menjilat gula yang duk melekat kt bibir dia atau donat cokelat yg tinggal separuh tu?
aku lagi terliur tgk donat tu
huhuhuhuh
sedapnyeeeeee

motip nak cari seksi2 kat blog ni?

terkesima mak
huhuhuhh

ape barang cari 'bini kawan seksi'
klu cari 'bini kawan kurus' 
nak jugak aku tgk2

hehehehe

harap maklum
blog ini bertemakan keluarga bahagia
ngeeee
agak2 ada tak yg makan hati?

say NO to rice

marilah semua kita berkempen
kempen menguruskan diri
hahahaa
tak habis2 kan pasal nk kurus

tapi nk buek camno
ni blog aku
suka hati lah nk tulis ape kan
hihihihi

weekend lepas aku berjaya
menyakinkan incik fidi 
supaya say no to rice
eceh
berjaya kah?

TIDAK

hahahaah
pasalnye tak der benda lain nk kunyah2
ganti utk nasi
jadi jalan terbaik utk hilangkan rasa berkeriuk2 dlaam perut
jom kita tanak nasik

tapi aku citer le kt incik fidi
tak pe weekend jer kita makan nasi
hari biasa2 kita tak yah makan
banyak lagi makanan yang bleh ganti nasi
tp jangan lah pula klu dah 2 kali seminggu jer dapat makan nasi
sekali ko bubuh nasi dalam pinggan mengalahkan gunung ganang
no no no

semalam kami tak makan nasi
penggantinya
makan kuih kacang tumbuk
kongsi 3 org
heheheh
sweet jer kan?
hahahaha

video
hahahaha
kesian aku tgk aleesya
penakut rupernye

masa g alamanda hari sabtu
saje je lah 
aku masukkan dalam kete bunyik2 ni
yelah klu tgk adib anak cik ah tu
kemain seronok pusing2 stereng

jadi nk gak test power anak sendiri
sekali koooo
menggigil2 tangan
sbb takut
menda ape nih
gerak2 bunyik2
hahahahahha






agaknya klu muat
bapaknye masuk kot
sbb tgk anak tak der tindak balas langsung
duk citu lah 
tak gerak2 
hehehe

terima kasih aleesya
nnt jimat duit ibu 
klu tiap2 kali nk pergi supermarket
nk kena bubuh RM1
mau kopak kan

Friday, October 15, 2010

ada aku kesah????

sedang syok layan cekodok pisang
yg aku beli kat kantin tengahari tadi
tetiba datang le hamba ni

terus tanya aku soklan ni..
"pergi staff day tak nnt?"

aku pun jawab lah tak

dia plak tanya kenapa

aku jawab lagi
"sayang nak tinggal anak"

sekali dia balas balik

"eleh alasan tak leh terima pakai. benda dah lapuk, anak dah besar"

tak pasal2 aku berasap berapi kt tempat aku ni
hampes hampes sekali lagi
suka hati aku lah
nak pergi ke tak
aku sayang anak aku
aku rindu anak aku nnt ada ko nk dtg bangi amikkan anak aku?
adaa???
sudeh lahhh
setakat nun di PD tu aku pun bleh pegi laaaaaa
menyampah betul aku ngn org mcm ni
bukannya aku cakap
sayang nak tinggalkan laki sorang2 kt umah

hush
mencik

welcome to the world

assalamualaikum
(teringat plak pagi2 aku mesti bagi salam kt aleesya)
inilah baby aida
kawan aku yang kena operate tempoh hari
sbb darah tinggi 

aku masih tak tau nama bb ni ape
tapi tak pe
yg penting dia telah selamat melihat dunia

baby ni lahir tak cukup bulan
7 bulan jer
berat dalam 1.6kg
mak dia kata kekok sangat nk pegang
sbb kecik sgt

tak pe daa
yg penting anak u selamat
selamat menempuh alam baru

saya tau ni cerita basi tp nak cerita jugak

 hohohho gmbr ngn citer zaman bila
hehehe
tapi tak pe
kira mood masih raya lagi kan

ni pegi open house opismate
kak tora
masa ni aku tgh demam
eh motip nk cakap???
hahahaha

korang tgk jer lah gmbr yek
sbb rasa excited lagi kuat ni
dh bleh upload gmbr  dalam blog kt opis
hehehe
 sayang kenapa buat muka camtu???

 aksi gedik aku n rakan2
masa ni kepala tgh pening tu
tp menten berlakon lagi
yelah anak org pegang 
hehehehe

 eh ape main kepala2 ni??

 muncung ikan todak

 ibu ngn anak

 suka tau buat muka kesian gini

aleesya dapat duit raya
untung jadi budak kecik
tp untung lagi jadi ibu dia
hahahahah

Thursday, October 14, 2010

PREMIUM BEAUTIFUL .....saper nak???

oke
memandangkan aku kan dalam proses menguruskan badan
jadi igt nk tolong gak kengkawan

sape2 yang berminat 
hendak PREMIUM BEAUTIFUL
bleh la order ngn aku
hik hik hik

dah intai2 semalam
kt umah ada lagi 2 pasang
sape2 berminat boleh bgtau
mana tau saiz korang sama ngn yang ada kt umah aku
bleh terus amik jer kan

chiaoww