? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, November 30, 2010

oke ni kisah lawak

nak gelak dl bleh tak 
hahahahahahahahahahahahhaha

hahahahhahahahahahahhahahaha
hahahahhahahahahahhahahahaha

oke cukup

tadi kan aku ada post entry contest
punyalah main redah jer
sampai tak perasan tarikh luput contest tu
huhuhuh
sib baik ada orang tegur
ampunkan macik

len kali macik baca pakai kanta yer 
huhuhuhuh

jom kiss ibu

ops itu ajakan utk aleesya jer
klu org lain rasa macam segan skit laa
hehehehe

aleesya skrg dah pandai
bila aku cakap
kiss ibu kiss ibu
mulalah dia nganga mulut dia pastu sua kt pipi kita
yg tak tahan
kasi tinggal air liur kt muka kita plak tu
hehehehe
pastu bukan buat mulut muncung macam nak kiss tu
tp nganga macam nak makan plak

tak pe yg penting anak ibu tahu maksud kiss
iaitu laga-lagakan mulut ke pipi hehehehe

Monday, November 29, 2010

ape benda tuh?

semalam masa golek2 kt toto
terperasan sesuatu kat kaki aleesya
ape benda tu???

terus MMS kt incik fidi
pacik tu sedang bekerja

"adakah ini cikenpox?huhuh dah risau ni"
.
.
send

"ish bukan kot. klu ciken pox, keluar banyak"

tetiba pacik tu send lagi
"mungkin melecet sbb dia kan buas loni"

dalam hati kepala otak aku
mintak2 laa bukan ciken pox
bila hntr kt pengasuh dia tadi
aku tny jugak
macik tu ckp klu cikenpox, mula2 demam dl
tp aleesya tak demam
oke mungkin bukan cikenpox

Sunday, November 28, 2010

jumpa doc utk check up setahun

igtkan ni kali terakhir sesi cucuk menyucuk aleesya
rupernya ada satu lagi
suntkan pnuemococcal yg terakhir 9/1/11 nnt

sian aku tgk aleesya tadi
biasalah klu kt klinik mesti ada tempat mainan utk budak2
jadi aleesya ni plak pantang tgk ada budak2 lain
mulalah dia nak berkawan jugak
yg part kesian tu sbb dia yg paling kecik kt situ
kejap kena tepuk perut
kejap kena tolak laa
aduiii
bila aku bawak lari dari tempat yg macam ape tu
dia melalak plak
aduyai

tak pe ca...
nnt besar2 esok, blas dendam ye
hahahahaha

oke budak ni sekarang dah berat 10.4kg
ramai orang kata badan dia semangat
doc pn kata 'rasa' bila dukung dia
yang penting aleesya sihat
x mo demam2 yerk

Saturday, November 27, 2010

alhamdulillah dia dah bleh berjalan

mungkin anak orang lain lagi cepat berjjalan
tp aleesya masa umur setahun seminggu baru dia bleh jalan banyak langkah
klu sebelum ni 2 3 langkah dah gedebuk jatuh
tapi kali ni laju jer
walaupun kadang2 nampak mcm penguin berjalan
hehehe
tgk muka eksen
duk ukur je umah
takut rasanya nak tgk dia ukur shopping complex
hehehehe
aleesya klu dah expert sangat jalan
kita pergi taman ye
amik angin petang sama2 ngn ayah
hehehehe

oh ye...klu dia nak jalan kan
automatik dia sebut tetih
huhuh
orang sebut tatih laa sayang bukannye tetih

Friday, November 26, 2010

rupernya sejuk laa naik moto selepas hari hujan

semalam kan terjadi insiden kete terkunci secara tak menyempat-nyempat
hish
jadi perlulah meminta bantuan hero kesayangan
sekali dia ckp
tak pe kita amik lepas balik keje

lps tu aku nak balik naik ape nnt??
hish lagik
terpaksalah menebalkan muka
minta tolong rakan opis hntr ke rumah

masa aku sampai umah tu, incik fidi baru jer sampai 
jadi dia suh amik helmet

huhuhu naik moto eh?
HABISSSS TU
lagi mau tanya minah ni
hehehehe

aku kan seriau skit naik moto ngn incik fidi ni
sbb dia bawak laju oooo
ke semua laki bawak moto laju2 mengalahkan pelesit???

masa atas moto tu
mengucap je keje aku
kecut ooooo
dah laaa semalam baru lepas ujan kan
sejukkkkk je
sampai menggigil2 jugak laaa
dah rasa macam naik moto kt cameron highland jer
tapi aku memang takut naik moto ngn incik fidi
itu jer nak cakap

rentetan kisah sampah

pagi tadi lepas jer aku hantar aleesya kt umah pengasuh
tetiba cleaner kt umah aku panggil

"ni umah kakak ke?"
uih ada hati panggil aku kakak
padahal dah terang2 aku bleh panggil dia aunty
tak pe lah
redho

"ye umah saya, nape auntie?"
(huihs balas dendam nampak hahaha)

"tak bleh tau letak sampah depan umah gini. klu ada orang penyelenggaraan datang, dia saman sama kakak nanti"

"eh, ni bukan sampah saya. jadi tak bleh laa nak saman saya"

"kakak tahu ke sampah sape?"

mulalah aku nak tumbuh tanduk

"ni sumer agaknya orang sebelah ni kot. sbbnye dia baru je duduk balik. lepas tu terus banyak sampah depan ni"

"ooo...dorang tak bleh letak sampah depan umah orng macam ni. tak pe nnt sy suh orang datang amik ye."

phewwww selamat!
giler tak
aku rasa dah macam stor depan umah aku ni
bersepah giler

pastu nak tergelak semalam 
bila incik fidi ckp 
dia pegi sumbat plastik tu kt umah sebelah aku ni
hahahaha
last2 balik keje tgk dah pose cantik depan umah aku plak
jadi macam mana mau buat ni kakak2 sumer????

video kegemaran aleesya


huhuhuh
skrg kan pantng aku pegang tepon
mulalah dak kecik tu dtg menyibuk jugak
bila aku tutup sumer n letak
memberontak tau
nak suh aku pasang video laa tu

bila aku pasang je dua2 video ni
sengih2 suka
klu dalam kete lagi best
layan dua video ni sampai tertido
huhuhuhuhuh

kadang2 tu 
lirik lagu video ni dah jadi mandrem
aku nak hilangkan mau makan 2 3 hari

berjaya jejaki ke tempat idaman

 korang tau tak tempat idaman aku sejak kecil kat ne?
mesti laa tak tahu kan
meh nak story cikit
 jeng jeng jeng
dari kecik (kira dari klcc ni dah buat laaa)
masa tu tak der lah kecik sgt pun
aku macam terpikir apa ada kt jambatan tu
bleh lalu ke?
jadi start hari tu aku simpan angan2 nak pegi kt situ suatu hari nanti

tup tup ada asgmnt utk melawat Petrosains dan Skybridge
wow skybridge
nak pegi nak pegi

masuk petrosains pun baru pertama kali dalam idup
jadi kejakunan tu dah melebihi budak2 peserta dah aku rasa
hehehehehe

 bila dah sampai 
haruslah bergambaran sampai muntah
bukan senang ko nk dtg sini

aku ngn anak salah sorang kakak opis aku


pemandangan dari atas
aku ni dikira kategori gayat laa jugak
tp bila dah ada kat atas ni
tetiba dah tak rasa gayat
bleh mcm tu
laluan yang menghubungkan dua menara KLCC
lagi view dari atas
klu korng nak tahu itulah kolam air yg sll korang lepak klu pegi KLCC

eh tetiba nak tempek muka sendiri plak
harap2 tak nampak penuh laaa sbb muka dah seperti bulan purnama dah ni

inilah dia geng peserta 
sila abaikan jeniper lopez kt depan tu
dia staff bukan peserta
hehehehe

Thursday, November 25, 2010

vunguk punya alarm kereta

sejak dua menjak ni
aku terpaksa pakai kereta incik fidi ulang alik pegi keje
kete aku ada orang pinjam plak
tak pe buat amal jariah

sbb aku jarang sangat guna kereta incik fidi
jadi kekok menguasai perasaan aku
eceh
giler tak
bawak myvi kontot jer
tetiba kena bawak kete panjang2 plak
tak ke haru time nak parking

oke yang aku nak citer ni bukan pasal parking
tp pasal alarm kereta
seperti yg tertera pada tajuk di atas

kan dah gaji hari ni
jadi harus laa shopping barang2 anak
susu, pampers sumer tu
bila dah selesai sumer
aku pegi laa kt kereta
masukkan sumer barang2 termasuk beg duit ngn kunci kereta

blum smpat sampai kt pintu
tetiba dah terbunyi 'tweet'
macam twitter plak

hah,???
try bukak pintu walaupun dah tahu maksud bunyi tu
memang tak leh bukak laaa pintu kete tu
sbb dia dah auto lock
waaaaaaaaaaaa

terus cari abang2 smart area tu
nk mintak tolong
terjumpa laa abang ni
katanya dia ada kawan pakai kete spesis incik fidi ni
mana tau kunci dia masuk ngn kete incik fidi
try call sekali orang tu tak angkat phone
lagi sekali nak nangggiiissss

nak tepon incik fidi 
tepon pun dalam kete sekali
waaaaaaaa

tetiba aku ternampak abang satu opis aku keluar dari kedai yang sama aku masuk tu
eh abeee lieeee
nak tumpe laaaa

sib baik ada abg lie ni
takkan aku nak berdiri kt situ tunggu bantuan dari incik fidi
dan nasib baik lah opis dekat jer
balik opis dl
tepon incik fidi bgtau masalah alarm kete dia yg ngok ngek ni

dah agak mesti kena bebel
ah saddap u
dl dia pun penah terkena gak kes mcm ni
aku sanggup redah jalan pagi2 buta (pukul 3 pagi) ke cheras dengan perut membuyung masa tu
semata2 nak bg bantuan kepada laki tersayang kan
jadi dia ptt juga buat perkara kt aku
elok sangat laaa sbb perut dia skrg pun menyerupai perempuan mengandung
muahahahahahahah

jadi aku tunggulah kt opis ni
lepas ni aku tak mo bawak dah kete incik fidi
bak balik myvi aku

apa punya orang laa

semalam aku terdengar bising-bising dari umah sebelah
dalam hati
aik, dah balik ke orang sewa ni?

ye, dorang ni menghilang lama dah
aku rasa masa aku peknenkan aleesya dl
masih ada orang yang menyewa lagi 

pastu tup-tup lepas aku balik pantang tu
dah lama tak nampak batang idung dorang ni
(dorang ni laki bini)

masa dorang ada tu pun dah rasa macam tak der orang pung
sbb kami jarang bersembang

jadi bila semalam dah bunyi2 pintu
aku suka laaa dapat balik jiran pendiam aku tu
hehehehe

tapi bila aku bukak jer pintu nak letak sampah
menyumpah2 jap aku lepas tengok pemandangan depan umah aku ni
kok ye pun baru datang
tolong laa alert skit ye
depan umah aku ni bukannya loji pelupusan sampah oke

suka suki jer dia letak sampah sumer tu
sebelum2 ni memang ada juga malaun dari tingkat atas barangkali
tumpang letak depan umah aku ni
dengan harapan suh aku buang laa sampah dorang

tapi memang dah ditakdirkan aku ngn incik fidi ni berhati mulia
tolonglaaa angkat sekali sampah busuk dorang tu
tapi sekali dua bleh laaa lagi

ni bila dh tengok selonggok macam ni
aku rasa macam nak tuang minyak tanah jer depan umah dorang
hehehehe
acah jer mana berani
ngan umah2 aku sekali laa rentung jawabnye

jadi patut tak aku letak memo kecil menggunakan kertas pepel depan pintu umah dorang
dan cakap...
"kepada tuan dan puan, sila jangan buang sampah depan umah saya. ambik sampah2 awak ni kendian buang kt tong sampah bawah sana."

Wednesday, November 24, 2010

tahniah adik nur afiqah!!!!



yieehaaaaaaa
pemenangnya adalah : 

NAMA: NUR AFIQAH
NAMA IBU: NORIZA
D.O.B: 9 SEPTEMBER 2008
kepada mak nye
nnt email kt saya 
nama penuh maknye, akaun bank maknye (klu bleh maybank) dan no tepon maknye

ni email saya:
fiza_ukarya@yahoo.com

Tuesday, November 23, 2010

siapakah Top 5?



ni laaaa dia Top 5

1) http://mamakembar3.blogspot.com/2010/11/contest-bayi-nangis.html/

2) http://myownworld-eus.blogspot.com/2010/11/contest-bayi-nangis.html/

3) http://ourdreamsoflife.blogspot.com/2010/11/contest-bayi-nangis.html/

4) http://zatasakinah.blogspot.com/2010/11/contest-bayi-nangis.html/

5) http://contest-holic.blogspot.com/2010/11/contest-bayi-nangis.html/



agak2 sape yg menang ek?
result akan keluar pukul 1 pagi nnt
huhuhuh
kejam tak tuan blog
umum pemenang masa orang sumer dah tido hehehehe
ampunkan saya

senarai penyertaan "Contest Bayi Nangis"







tadaa inilah dia penyertaan yang telah berjaya
ramai jugak 
ada dalam 118 penyertaan

kepada yang gambarnya tiada
saya mintak maaf banyak2
sbb komputer saya tak leh bukak blog awak2 sumer
mungkin virus kot
klu bleh bukak pun
tak leh nak copy gambar
bila right click tetiba keluar
'ops...sori'
jadi saya pun terpaksa sori kepada insan tersebut

gigih oke nak copy satu2 gambar ni
naik juling mata hehehehe
tak pe
bila tgk anak2 ni sumer
hati saya yang penuh rama-rama ni tergelak kecil
so sweet jer sumer

oke nantikan pula kemunculan top 5
mana tau anda ....anda...dan anda yang terpilih
dan jangan lupa
nantikan siapakah JUARA
jeng jeng jeng

Minnie Mouse in da House

tadaaaaa
ini lah Minnie Mouse saya
hehehehe

sori laa sayang
dapat mak bapak yang suka membuli
tapi kami suka sbb COMEL
hahahaha

rakyat kelantan ramai menganggur?

terkejut baca paper hari ni
betul ke rakyat kelantan paling ramai yang menganggur?
naper eh?

aku rasa kat kampung aku tu 
ramai jugak yg kerja
dan ramai jugak yang tak kerja
hihihihih

dalam paper
mengatakan bahawa
rakyat kelantan ni memilih kerja
hurmmm???
betul ke?
tepuk dada tanya selera

eh siapa rakyat kelantan eh?
aku tak 
aku orang kelantam
lain tu 
:)

siapakah bakal Juara Lagu?

 semalam merupakan malam terakhir separuh akhir muzik-muzik
jadi semalam jugak sudah diumumkan 14 finalis untuk berentap di pentas Juara Lagu nanti
jadi pakat-pakatlah terpacak pada 9 januari 2011 kt depan tv masing-masing
nak terpacak kt depan tv mamak pun bleh jugak


inilah finalis yang super power:

1. Hanyut – Faizal Tahir
2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
3. Noktah Cinta – Hafiz
4. Drama King – Black & Meet Uncle Hussain (SUKA!)
5. Ku Ada Kamu – Adira
6. Cinta Sempurna – Yuna (SUKA!)
7. Pelita – API
8. Berlari – Tomok
9. Sofea Jane – Black (SUKA!)
10. Mencari Konklusi – Hujan
11. Selamat Malam – Faizal Tahir
12. Extravaganza – Bunkface
13. Jahat- Stacy (SUKA..SUKA..aleesya pun suka gak ni!)
14. Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali

 itulah senarai lagu yang menang semalam
lucu plak masa nak umumkan finalis semalam
aku gelak sampai tak henggat laaa
bagi aku lucu la tak tau laa untuk orang lain hehehehe

mula2 aku nak tergelak bila si Black betulkan mic stand utk Adira
sweet jer
dah laa si Black tu wat muka poyo masa tu
hahahahaha

pastu bila turn Hujan plak, 
si Noh ni bleh plak catwalk 
ingat ni Miss Universe ke hape?
pastu tak tinggal tu ucapan utk girlfriend dia
katernyeeee...
bukan dah tunang ke?

pastu Faizal Tahir buat lawak tak menjadi
"oh, mak menang!"
motiffffff????

pastu dorang duk main mic stand tu jer lah
lepas sorok...sorok lagi
hish tu sumer keje Black laaa

pastu aku perasan salah sorang ahli Meet Uncle Husin
tiru gaya Stacy menari masa Stacy diumumkan jadi finalis
hahahaha
siap geleng2 kepala tu


paling tak leh blah semalam masa tengok Muzik-muzik tu
rambut tomok
apa dah jadi eh?
hahahahahahahaha

Monday, November 22, 2010

yea dapat hadiah!!!!

 pagi tadi sampai opis 
terkejut tengok ada bungkusan atas meja

sape plak yang hantar bungkusan kt aku ni??

bila tgk nama sender dia
ooooo
kak wan, aku penah interview anak dia dl
baru aku teringat 
besday anak dia sama ngn aleesya

tapi aku tak bagi ape2 pun kt anak dia
sori kak wan

aksesori yang dtg sekali dengan hadiah utama
suka dengan headband tu
dah macam winnie mouse
risau aleesya tak mo pakai 
sbb dia skrg pantang ada benda kt kepala dia
bukan takat kepala
kaki dia pun....nak pakaikan stoking ngan kasut punyalah susah
jeng jeng jeng
dapat gaun polka dot pink
i like
tq kak wan

raya haji dan makan-makan kek lagi

 aci eh aku buat story sekali harung
tak larat nak wat entry lain2
a.k.a malas
hehehehehe

jom kita layan cerita bergambar


 suasana belakang rumah
mak, along, adik sedang mengerjakan daging akikah
aku jadi runner jer
aleesya buat peel masa kt kampung
asik nangis jer pastu nak berkepit 24 jam ngn aku
tensi mak
 nampak buruk tapi odaaappp
aku paling suka perut
eksotik skit
daging2 ni sumer wat sup, goreng kunyit dan banyak lagi menu
pening nak perabiskan stok daging dalam peti ais
rasanya bleh kot sampai sebulan
 anak-anak along ni tukar kacau jer
buas
nnt aleesya bleh laa join dorang ni

eh hari tu kan aku cakap aku akan berada di tempat penyembelihan lembu
(hambik ko ayat karangan nih)
tak jadi la
sbb nye aku pikir mesti lambat 
memang betul

incik fidi ngn abg long pegi lepas jer semayang raya
balik dah nak dekat pukul 12tghr
uihs kalau aku pegi mesti aleesya dah meroyan nangis2
dah laaa panas
memang panas sampai peha incik fidi merah2 sbb sunburn
klu macik pegi mesti terus hitam legam
auwww tak rela

 oke ini kek ye puan-puan
sedap hingga menjilat jari
rege pun bleh tahan gak

klu sesapa tertanya2 sape 'kakja' tu
aku lah ye
memang itu nama panggilan aku kt kampung
untung besday sama ngn anak ni
mak bleh tumpang glemer sekali

eee....budak yang baju oren tu paling besar
adess
tak pe yg penting kiut
hahahah kiut ke?

ni masa acara potong kek
aleesya seperti biasalah
tak paham
ape benda laa kena pegang pisau2 nih
yang dia tahu dia nak penyek jer kek tu

antara budak2 yang ada
ala sepupu sepapat jugak ni
kebetulan dorang dtg nak beraya
ajak le makan kek sekali

aleesya dah meraung 
korang nak tau sebab ape
jom tengok

mula-mula oke lagi 
jom kita potong kek sama2 ngn nenek
dia seronok laa dapat pegang pisau tu
pastu nak amik icing 
nak main
no no no
ibu dah serik nak membasuh icing yg lekat kt baju
susah woooo

nenek plak saje je nak suapkan cucu dia ni
si aleesya plak nak main

sekali dah termasuk dalam mulut dia
tapi kan....

aleesya tak suka makan kek
dia nak main jer
melalak budak ni
aku nak makan kek pun tak sempat
rugi rugi rugi

tapi sib baik kek tu besar
jadi bleh laaa makan bila aleesya dah berenti nangis

oke sori lah story macam tunggang langgang
malas 
plak tu terpikir ada koroje yang tak siap lagi ni
ampun ye

Tuesday, November 16, 2010

selamat hari raya aidiladha!

kepada muslimin dan muslimat
saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua
bagi yang pulang ke kampung tu
berhati-hati ye di jalan raya
jangan nak marah2
jaga perasaan 
hehehehe

bagi yang dah ada kat kampung tu
buat-buatlah bz
hehehehe

tak sabar laa weh nak balik ni
erm, raya tahun ni aku wat akikah utk aleesya
so , nantikan kemunculan aku ngn aleesya masa org sembelih lembu pasni
hehehe kalau berani aku pergi laa
klu tak berada di rumah sajork

Monday, November 15, 2010

bila aleesya dah SETAHUN....

 rasa macam bangga giler 
bila ada orang tanya aleesya dah bape bulan?
terus aku jawab
'DAH SETAHUN"

heheheh
perasaan tu macam menang duit dalam Roda Impian
hahahaha
yelah selama ni kan asik cakap bulan bulan jer
sekarang dah berubah


klu dah umur berubah, peel pun mesti berubah jugak


antara peel terbaru aleesya adalah....
sudah pandai pok amai-amai
aku tak tahu laa anak orang lain
tp anak aku mcm lambat skit jer lah...baru jer pandai pok amai-amai
tu pun klu silap landing tak kena pun tangan tu hehehehe

lepas tu dah pandai letak telepon kt telinga
pastu dgr ujung2.....lllooo
hehehehe
tu yg skrg pantang tgk tepon, mesti nak main ello elllo
klu tgk org ello dalam tv pun dia ello jugak
tapi tak kira lah rembat ape pun, remote pun jalan
kadang2 tu tapak tangan pun jadi

lepas tu dah pandai pusing2 tangan tanda habis
siap sebut bissss lagi

bye bye pun dah expert
pastu siap sengih2 lagi
cuma klu tak der mood, sampai kering air liur kita suh dia bye2 pun dia buat derk jer

suka tepuk muka aku
aku pun tak paham kenapa
klu tengah dukung2 tu tak pasal2 dia lepuk muka aku
hadoiii sakit laa sayang

kepala tengah jam
dapat pikir ni jer
tak pee nnt aku citer balik ape yang aleesya dah pandai buat k
salam sayang dari Faten Aleesya Mohd Afidi

HAPPY BIRTHDAY ALEESYA....saya bukan bayi lagi!

 14 nov lepas genap laa aleesya setahun
(sori tak sempat nak buat entry masa hari kejadian sbb bz)

klu setahun yang lepas
aku berhempas pulas menahan sakit sejak 13hb lagi
sampai 14hb baru tolak masuk labour room

*tetiba rasa nak review lagi pengalaman bersalin aku
jangan marah oke

7.00 pagi: aku disorong masuk labour room. masa ni masa tahap mamai yang sampai nak tertido2. bukan sebab katil hospital best sangat sampai tak cukup tido tp disebabkan ubat tahan sakit yang aku amik tu. masa ni mak aku iring masuk dalam. laki aku pegi mana ntah (baru aku tau dia balik umah jap)

7.30 pagi: aku dicucuk edpidural. masa ni doc suh peluk bantal kuat2. aku pun amik kesempatan laa. mata dah ngantuk kan, jadi kepala landing baik punya atas bantal. rasa macam nak tido sambil duduk jer. masa doc tgh operasi masuk ubat dan pasang wayar segala bagai, mata aku tetap terpejam, memang ngantuk sangat2.

8.30pagi: perut mula rasa tak sedap. memang semalam tu dah rasa tak sedap tp masih bleh tahan (tipu...klu tak mana amik ubat tahan sakit hehehe) ngiring ke kiri tak kena, ngiring ke kanan pun rasa tak kena. last sekali aku duduk.masa duduk ni lah mesin kat sebelah buat bising jer. jap jap teeet...jap jap teeet. last sekali misi datang bagitau, "fiza, awk kena baring sbb ubat tersekat bila awak tahan tangan macam tu."oooo baru aku tahu hehehe. sori misi. masa ni tgk laki dah macam ape. kesian dia sbb dalam bilik tu memang sejuk giler.. aku pelik jugak nape aku tak rasa sejuk pun. mungkin kesan ubat kot.

9.00 pagi: doc fazlina hanum yang baik lagi cantik masuk dalam bilik aku tu. dia pun seluk laaa. dia kata dah 5sm. pastu dia kata plak. mungkin aku akan beranak paling cepat pun pukul 3 petang. fuhhh...bila tgk jam. LAMAAAA NYAAA. 

11 pagi: aku rasa perut aku memang dah tahap gaban dah ni sakit. rasa macam berpeluh2 aku dalam bilik aircond tu. last sekali aku golek incik fidi kat sebelah. dah tertido pacik tu. pastu aku jerit panggil misi. cakap baby dah nak terkeluar. masa ni aku tipu. mana ada rasa baby nak terkeluar tapi aku dah tak tahan sangat sakit. sorang misi yang agak veteren datang seluk. dia cakap " OOO ptt la dah 10cm". lor memang betul laaa dah nak beranak ghupenya aku.

11.30 pagi: dorang dah sibuk2 sediakan peralatan sumer. aku duk resah jer atas katil tu. nampak dorang sediakan tempat baby, tempat nk beranak. katil tu bleh terpisah dua oke.dan bila masa ntah, tetiba jer katil aku tu ada lengan (tempat pijak bila dah kangkang tu). doc pun masuk (aku sayang doc ni baik sangat) dia amik satu stick panjang masuk dalam tu. katanya nak pecahkan air ketuban. eh doc, air ketuban saya dah pecah semalam lagi. memang sah2 laaa dah tak der air yang keluar. pastu dia cakap 'oke fiza bleh teran"..huhuuh memang rasa nebes giler. sambil tu ada sorang misi lagi duk bilang 1 sampai 10. maksudnya aku kena teran dalam tempoh tu. sorang lagi misi aku dgr duk bagi support kt aku. misi lagi sorang duk sebelah aku, pegang tangan dan bg support juga. incik fidi masih ada kt sebelah. aku rasa dia tak berani lagi nak jenguk kt tmpt tu hehehe

pastu doc suh teran lagi dengan pernafasan yang betul. aku pun tak tahu mana aku tahu cara nak amik napas dengan betul. automatik aku tahu saat tu juga. yang pasti jangan sedut cepat2 sbb nanti tekak mudah kering. sambil tu doc suh incik fidi bagi air kt aku guna straw. minum air tu buat basah tekak jer oke. jangan nak beria2 minum. yang pelik macam mana aku bleh nangis. tetiba jer air mata laju je keluar. ke memang masa beranak air mata kuar banyak jugak ???heheh

masa incik fidi duk sibuk lap air mata aku, doc suh aku teran. lepas tu cakap skit jer lagi, sikit jer lagi fiza. masa dia cakap skit jer lagi tu aku ingatkan baby dah keluar, rupenya blom lagi hehehehe. pastu tetiba doc cakap, oke incik tgk kepala baby dah nampak. 

incik fidi jenguk dan duk lama kt situ. pastu dia dah dtg sebelah aku. (baru aku tau, dia nak pengsan tengok darah dah keluar banyak lepas jer doc gunting hehehe)

tepat 12.00 tengahari: aleesya keluar! aku tengok dia, a;hmdlh cukup sifat. lepas tu aku perasan, nape tak nangis eh? misi duk kelam kelibut laa usaha suh baby nangis. lama jugak laa dalam 7 minit gitu. dalam nak menunggu dia nangis tu, aku sempat kerling kat incik fidi cakap bang, rambut anak kita sama ngn syg laaa..(padahal tak pung). lama dorang duk berhempas pulas tu, tetiba baby nangis walaupun sekejap. terus aku nampak dia dibawa ke pakar kanak-kanak. 

oke operasi menjahit pula. bonus utk aku sbb amik epidural kan..jadi kurang laa rasa sakit tu, cuma terasa benang duk lalu lalang jer. ops sebelum tu. ada bidan dtg tekan2 perut aku utk keluarkan uri...(keluarkan uri masa bila ntah sebenarnya aku tak igt) lepas tu dia betulkan rahim aku.

lepas jer siap sumer tu, tetiba plak aku nak muntah. doc kata aku alergik ngn ubat tahan sakit tu. muntah ijau jap. hbs terkena baju, tudung (kt azzahra dorang jaga aurat kita. keluar labour room sebaik2nya tutup kepala). pastu tak pasal2 menggigil2 kesejukan plak. adui apa ni? baru tterasa sejuk bilik tu rupernya.

oke itu jer lah kisah beranak aku hihihih
jom kita tengok sambutan besday aleesya yang part 1...
part 2 akan dibuat di kampung aku nnt masa raya.


sori gambar tunggang langgang ckit
malas laa nak ubah2

aleesya amik sendiri oke pisau kek ni
dah tak sabar2 nak potong kek. 
masa ni ayah dia dah tak perasan tangan anak baik punya ramas kek
tau2 dah hbs sekerat
pastu elok jer lap kat baju
hadoi nak membasuhnya nanti....
oke inilah besday girl
comel dia senyum gini hehehehe

oke ni abang sulung incik fidi
dia lah yang sponser kek
thanks abe long, odap kek tu

spoil nama aleesya silap eja
tapi tak pe yg penting kek tu sedap

tengok laa incik fidi
hbs penyek muka aleesya
nak suh anak tiup lilin le tu
tp dia yang tiupkan
yelah klu nak tunggu aleesya tiup, sampai tahun depan lilin tu tak mati2
hehehehe

anyway hepi besday aleesya
semoga menjadi anak yang solehah
dengar cakap ibu ye
jangan nakal2
belajar tinggi2 sampai unibesiti
nanti dah besar esok jgan lupa kirim duit tiap2 bulan oke 
hehehehe

contest dah ditutup ye

thanks kepada sesiapa yang telah join contest ini
tak sangka
dalam last minit contest jadi meletup-letup
sampai aku pun tak sempat nak update

kepada penyertaan yang telah dibuat
anda perlu tunggu
sehingga diberitahu kelak
utk aku shortlisted nama pemenang

sekarang bz lagi
mana nak raya lagi kan

oh, kepada sesiapa yang tertanya2 macam mana lah aku pilih pemenangnya
aku pilih berdasarkan kesungguhan baby itu menangis
hehehehe
ha, korang tunggulah saper yg jadi pemenangnya ek

Sunday, November 14, 2010

CONTEST BAYI NANGIS

INI ENTRY STICKY MODE LEKAT MELEKAT
jiwa tgh kacau skrg
jadi utk redakan apa yang bergelora ni
aku nk wat contest
seperti sudah sedia maklum
contest yg aku baru masuk tetap kecundang
hehehehe
jadi apa kata korang plak join contest yg aku anjur
mesti ada syarat2 kan
1) menjadi follower blog ini
2) letak banner aka gambar aleesya di side bar blog anda
3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini
4) gambar bayi mestilah MENANGIS

5)dalam entry yg dibuat khas untuk contest ini haruslah disertakan nama bayi, nama ibu dan juga tarikh lahir bayi
NAMA BAYI
NAMA IBU
TARIKH LAHIR
6) peraduan ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 5 tahun(atas permintaan ramai, tahap umur diubah)
7) tarikh tutup adalah 14 november 2010
8) setiap entry haruslah di link ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan
oke
kepada sesiapa yang mempunyai anak, anak sedara ke boleh lah hantarkan gambar bayi comel tersebut.
hadiah???
mestilah ada
tp MISTERI

update: untuk lebih mengujakan semua pembaca blog yang disayangi...saya ingin memberitahu hadiah yang bakal dimenangi oleh bakal pemenang

hadiahnya adalah
1) wang tunai RM50

hoyeh hoyeh

Friday, November 12, 2010

itu pasal aku suka budak-budak

 sebabnya aku kan kerja yang perlukan budak-budak
hahaha haruslah aku kena suka budak2
klu tak tentu aku tak suka kerja aku kan

eh...sebenarnya pun aku memang betul2 suka budak2
budak2 kan cute
klu baby lagi aku suka sbb bau dorang sedap

tapi klu budak dah sekolah tak sanggup laa aku nk cium
mesti masham hehehehe
oke budak ni masa aku pergi asgmnt kt kajang hari tu
nak tergelak guling2 rasa masa ni
bukan sbb dia nyanyi tak best
bestttt....
cuma bila dia dah hbs nyanyi tu
hahahahaha
kawan aku ni nak tanyalah nama dia utk masuk dalam majalah nnt

'adik...adik jap. sape nama?"
"017.."

agak2 ape reaksi korang?
tetiba jer bagitau nombor tepon
motif????
hahahhaha
cari benda yang pelik dalam gambar di atas..
dah jumpa?
tak jumpa?
oke baiklah
perempuan gemuk bermulut muncung
hahahahahahha

oke itu sahaja

cerita budak kecik

 dah lama rasa aku tak bubuh gambar aleesya dalam blog ni
sebabnya rasa macam bz jer kebelakangan ni
ntah laaa

yelah dari minggu lepas aleesya demam kan
demam panas yang lama
tak pernah plak aleesya demam lama2 gini
paling tidak pun
sehari jer dah oke
ni sampai 5 hari masih panas2 n dedar
kesian sangat tengok dia masa demam
terbaring jer
memang tak larat sangat klu tengok dia

masa tu laa aku rasa nak nangis bila tengok aleesya
biasalah ibu dia kan cengeng
tapi ibu mana yang tak sedih tengok anak tak sihat kan

alhamdulillah
sekarang dia dah sihat
cuma masih ada selsema dan batuk2 tu
tak pe klu rajin bagi makan ubat
kejap je dah sembuh laa tu

semalam pun ligat kemain
start ayah dia balik
dia ikut dari pintu depan, masuk bilik, tunggu depan pintu blik air, pastu masuk bilik lagi
adoiiii


hari ahad ni aleesya cukup laa setahun
horey
tengok macam mana lepas raya haji nanti
klu ada bajet n masa
kita akan buat besday party ye aleesya
klu tak de, kita tunggu tahun depan jer
heheheheh

Thursday, November 11, 2010

rezeki bergolek sempena hari jadi

pertama-tama kali nak ucapkan terima kasih banyak2 kt incik fidi
sbb dialah 
rezeki datang bergolek-golek tu
hihihihihih

semalam kan aku bercuti emergency
sedang syok-syok landing tengok tv ngn aleesya 
sekali incik fidi call
aku ingat aper
tetiba tanya saiz tangan berapa
aduiii aku nak tergelak oke, SAIZ TANGAN oke bukan saiz jari
aduiii manalah macik tau
klu macik keje kt kedai emas bleh laaa p try lubang cincin tu

aku dah pelik naper laaa 
mintak saiz  jari bagai ni
ruper2nyer nak belikan cincin
ololololo sweet laaa
tapi aku cakap laa buat ape nak membazir
lagi pun cincin dah ada
aku tak suka pakai banyak2 macam anak mami tu

next...hadiah lain
hahahahahah
kendian dia tanya nak jam tak
alaaa aku tak mo lah jam

demand oke
giler tak, bukan selalu orang tanya nak ape kan

sekali aku teringat handphone
aku teringin lama dah tepon ni
ala tak canggih sangat pun tapi aku suka
biasa2 jer
tapi nak cakap kt tepon susah laaa 
lagi2 incik fidi tu
hehehehe

last2 aku cakap
beli laa yang macam mana asal LEBAR
hahahaha
korang bayangkan laa mcm mana ek

balik2 tu
incik fidi balik dengan hadiah ditangannya
oooo i lap u laah


oo dah dapat adiah baru nak lap ke
tak lah....sentiasa lap u, poreber

Tuesday, November 9, 2010

bila incik fidi tanya soklan cepucemas

 
 jeng jeng jeng
korang tau tak ape soklan dia
nanti jap aku nak gelak
hahahahahahaa
hahahahhahaah

klu dia
gambar di atas

korang dah bleh agak tak?
oke kepada yang bleh agak
tahniah diucapkan
eceh 
kepada yang tak tahu tu
jom baca

"bila nak dapat anak kedua plak ni?"

agak2 korang rasa sakit jantung tak bila seseorang tanya soklan ni
dah laaa org yg tanya tu laki korang sendiri
hahahahah
rasa nak pecah jantung aku rasa
tetiba jer main tanya soklan cepucemas ni
jadi aku buat2 bodoh laa

"anak sapa?"
"lor, adik aleesya laaah."

huhuhu 
untuk pengetahuan cik abang
cik adik ni nak rilek jap ye
walaupun cik adik ni sangggatt le teringin nak berperut buncit
sangat comel terasa klu berperut buncit sebegitu
tapi biarlah aleesya besar dl ye cik abang
ni dia tak dapat kaki lagi
klu dah dapat kaki tak tau laa macam mana

"erm ok, abang rasa nak anak teeeeettttt orang jer"
"a'ah laaa, sayang pun nak anak teeetttt orang jer jugak"

ha, pandai2 laa korang tapis bunyi teeet tu klu nak tahu jumlah anak yang kami nak
hahahahahaha