? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, November 25, 2010

vunguk punya alarm kereta

sejak dua menjak ni
aku terpaksa pakai kereta incik fidi ulang alik pegi keje
kete aku ada orang pinjam plak
tak pe buat amal jariah

sbb aku jarang sangat guna kereta incik fidi
jadi kekok menguasai perasaan aku
eceh
giler tak
bawak myvi kontot jer
tetiba kena bawak kete panjang2 plak
tak ke haru time nak parking

oke yang aku nak citer ni bukan pasal parking
tp pasal alarm kereta
seperti yg tertera pada tajuk di atas

kan dah gaji hari ni
jadi harus laa shopping barang2 anak
susu, pampers sumer tu
bila dah selesai sumer
aku pegi laa kt kereta
masukkan sumer barang2 termasuk beg duit ngn kunci kereta

blum smpat sampai kt pintu
tetiba dah terbunyi 'tweet'
macam twitter plak

hah,???
try bukak pintu walaupun dah tahu maksud bunyi tu
memang tak leh bukak laaa pintu kete tu
sbb dia dah auto lock
waaaaaaaaaaaa

terus cari abang2 smart area tu
nk mintak tolong
terjumpa laa abang ni
katanya dia ada kawan pakai kete spesis incik fidi ni
mana tau kunci dia masuk ngn kete incik fidi
try call sekali orang tu tak angkat phone
lagi sekali nak nangggiiissss

nak tepon incik fidi 
tepon pun dalam kete sekali
waaaaaaaa

tetiba aku ternampak abang satu opis aku keluar dari kedai yang sama aku masuk tu
eh abeee lieeee
nak tumpe laaaa

sib baik ada abg lie ni
takkan aku nak berdiri kt situ tunggu bantuan dari incik fidi
dan nasib baik lah opis dekat jer
balik opis dl
tepon incik fidi bgtau masalah alarm kete dia yg ngok ngek ni

dah agak mesti kena bebel
ah saddap u
dl dia pun penah terkena gak kes mcm ni
aku sanggup redah jalan pagi2 buta (pukul 3 pagi) ke cheras dengan perut membuyung masa tu
semata2 nak bg bantuan kepada laki tersayang kan
jadi dia ptt juga buat perkara kt aku
elok sangat laaa sbb perut dia skrg pun menyerupai perempuan mengandung
muahahahahahahah

jadi aku tunggulah kt opis ni
lepas ni aku tak mo bawak dah kete incik fidi
bak balik myvi aku

9 love purple:

MUNNYRA said...

macm saya gak hari tu..tapi bukan pasal alarm tapi kunci tertinggal dalam kete..jenuh gak nak membukak pintu Sbb spare key tak de =P

ch@ said...

huh, kalau jadi kat kita pun, harus juga menunggu mrABi. keke...

Sharifah Aida said...

kelakar pulak baca time isteri redah ke cheras menolong suami tersyg.. hihihi

PuteriKureKure said...

kereta2 skang memang camtu. terlebih canggih la katakan. hehe.

purple_lav said...

munyra: kete ni memang tak leh nk bukak guna pembaris besi tu. melainkan guna kunci spare atau pecahkan cermin kete..lagiii tak sangguphehehe

purple_lav said...

cha:terpaksa tunggu cik abang sbb kunci umah ada kt dia sorang jer..kunci umah kita memang tergantung cantik ngn kunci kete yg tertinggal dalam kete tu (fuh panjang berjela penjelasan)

purple_lav said...

SA: seyes memang tak tipu redah jalan ke cheras..dah laa sejuk time pagi2 gitu

purple_lav said...

cik intan: agaknye laaa tapi kan menyusahkan org jugak ni...tak sampai seminit pun autolock keta skrg..hampes tol

mek da ©™ said...

eeeeeee....sape yg pinjam myvi tu?