? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, November 8, 2010

budak sekarang lain sangat dengan budak dulu

tadi aku kena pegi asgmnt kt satu sekolah ni
ada pertandingan mewarna
sambil2 nak tunggu keputusan sape pemenangnya
ada laa beberapa persembahan dari murid2

mula2 tu terkejut skit jer
sbb ada sorang budak laki ni naik pentas
siap dengan cermin mata itam
nyanyi satu buah lagi dengan penuh perasaan
fuhh cayalah

tetiba naik plak 4 orang budak perempuan
igtkan nak buat ape
sekali ko menari lagu stacy
dah jadi stacy wannabe dah plak
dasat or dorang ni
belajar dalam masa seminggu jer
tp macam dah bleh jadi penari latar stacy dah aku tgk

try bagi kat aku
setahun pun belum tentu aku berjaya buat
kalau dah kayu, memang kayu lah hahahah

terus aku teringat zaman2 aku sekolah dl
bila hari guru ke ape
memang tak ramai yang cuba naik ke pentas
semua malu2
klu ada pun takat deklamasi sajak
boring giler oke
tu pasal aku tak join sbb aku tau orang mesti boring dengar hehehe
yang menyanyi pun ada jugak
cuma tak ramai laaa
aku ingt lagi kakak aku penah naik pentas sekolah nyanyi lagu ziana zain, madah berhelah
tak pasal2 ngn aku sekali glemer 
hahahaha
mungkin sbb sekolah aku dl sekolah kampung 
jadi tak banyak pendedahan

yang paling aku salute persembahan sekolah
sekolah convent bukit nenas
terbaik wokkkk
memang 5 star ah persembahan dorang
tu pasal aku simpan angan2 nak hantar aleesya sekolah kat sana
cuma MAMPU ke nak bayar yuran yang riburiban tu?
klu tak mampu
dah...duk diam2 jer kt bangi nih
heheheheh

tu korang blum tengok lagi bila budak zaman sekarang keluar jenjalan kat shopping complex
nauzubillah

3 love purple:

cha said...

huh, tgk yg di shopping komplek tu, berdating, umur baru 13 thn, kalah org dewasa, dressing jgn kata... mcm org negara omputih. kita yg ada anak ni, naik seram tengoknya.

purple_lav said...

betul tu cha
kadang2 kita tak tau pun budak tu sekolah rendah ke menengah
sbb dah sama besar
pastu plak dressing memang mengalahkan orang dah kerja laaa
harap kita dapat didik anak kita macam mak kita didik kita dl2 kan

cik_ah82 said...

takut dengan masa depan anak2..tp semuanya bermula ngan mak bapak kan..agaknya mak bapak kat bandar ni lagi risau anak xdapat cakap omputih lebih dr ngaji quran..huhu..nauzubillah la..