? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, December 8, 2009

sambungan cerita pengalaman bersalin

ok
kita sambung citer pengalaman aku eh
bila dh lepas wat CTG tu
kitaorg p jumper doc sekali lagi
doc kata
kalau sakit kuat malam ni bleh terus dtg ke hospital
klu tak kena dtg esok pagi

jadi malam tu
aku sakit sikit2 jer
jadi tak pegi lah
mak aku plak dh on d way dari kampung
cepat sungguh nenek sorang ni
teruja nk tgk cucu baru ke??hehehe

13 Nov 2009 - jumaat

pagi2 lagi aku dh p serah diri kat spital
perut still manja2 sakitnye



*muka org yg masih hepi walaupun kena serah diri
masa ni kitaorg on d way ke spital

sampai2 jer terus kena check bukaan
OMG!
aku dh start rasa tak selesa bila kena check bukaan
sakit hingga tangkap kt pinggang tuuuu
isk...isk...

bukaan aku still 1cm tp contraction dh kuat
jadi doc suh aku masuk wad jer

aku amik bilik Siti Hajar
sampai2 tu nurse dh bagi baju uniform kaler ijau
wah...nebes mak tauuu
1st time tau masuk wad seumur idop ni

dh salin sumer tu
bleh plak aku landing2, mesra2 ngn hubby atas katil wad tu
dh tak tau nk wat ape kan

bila mak aku sampai
kenalah tukar shift ngn hubby
mak tido kat wad, senang sikit
tp hubby pun ada gak
sayang nk tinggal bini kot
hahaha

dlm kul 4 ptg gitu
contraction strat menggila
aku dh tahap nak tarik rambut sendiri, rambut laki aku, rambut sape2 lah
penat aku dok tawaf keliling katil
sakit wooooo...
hinggalah aku dh tak tahan, aku mintak ubat tahan sakit

mmg tahan sakit
sbb kesan ubat tu wat aku menggantuk sgt
tidooo je lah tp kuranglah rasa sakit tu

malam plak
aku lansung tak leh tido
klu ngangtuk sekali pun aku tido sambil duduk
nasib baik ada mak, dia tolong urut belakang aku
laki aku balik jap, mandi sumer
sakit makin kuat,
mmg aku manja
aku mintak lagi sekali ubat tahan sakit
kena cucuk tang montot...

14 nov 2009-sabtu

dlm kul 7 pagi
nurse dtg nk bawak aku ke labour room dh
aku dalam mamai2 lagi sbb kesan ubat tak habis
p mandi, pakai bedak sumer
aku turun ke labour room ngn wheelchair (1st time gak naik menda alah ni hehehe)

msuk je labour room
ada pakar bius kt dalam tu
sbb aku request nk epidural
jadi dialah tolong cucuk kat belakang aku nih
pastu terus rasa kebas start dr pinggang ke bawah

hubby langsung tak duk diam
bukan ape, sejuk giler ooo dlaam labour room tu
aku staedy jer...gilo wooo steady.....baik aku layan sakit perut tu
dlm kul 11 pagi gitu aku rasa mcm dh tak tahan sgt
rasa mcm baby dh nak kuar sgt2
terus aku jerit help me misi...help me misi....nk kuar sgt dh ni....

terus misi (ada 3 org sumer) + doc kelam kabut sedia alat2 nk beranak
aku plak bertarung ni
proses meneran pun bermula
air mata aku tak henti2 mengalir
sbb sakit n sedih....
laki aku plak tak henti2 bagi kata semangat n lap mata aku ngn ganas (cara org laki korang paham le)
mmg masa nk push tu aku rasa sgt haus...mgkn sbb nk ambil udara pastu kena hembus segala bagai le
nasib baik le ada hero kt sebelah, dia yg tolong hulurkan air...thanks abang...i lap u (wah tetiba_)


tepat kul 12tgh
lahirlah sorng puteri yg dinanti2kan selama ini
anugerah Allah kepada aku ngn hubby

tp aku cukup takut, gementar, sedih
sbb baby kuar tanpa jeritan yg nyaring
hampir 7 minit gak le docn misi berhempas pulas buat anak aku nangis
aku berdoa bnyk2 supaya anak aku selamat
lepas dgr 1 tangisan yg kecil
anak aku terus dibawa jumpa doc pakar kanak2


sian aleesya
dia terpaksa diberi bantuan oksigen
doc syak sbb aku terlalu bnyk ambil ubat'menyebabkan baby mamai
bila aku dimasuk balik dlm wad
aku rasa nk nangis
sbb smer kendong anak, aku jer terkebil2
malam baru aku bleh jumper anak aku
tu pun kejap je
sbb doc nk pantau lagi pernafasan dia

esoknya baby masih perlukan bantuan oksigen lagi
tp baby tunjuk perkembangan yg bagus
jadi aku seronok bila bleh pegang sendiri baby aku
kndian menyusukan dia plak
rasa 1 pengalaman yg luar biasa sgt


laki aku plak sungguh teruja
bila dia kini bergelar seorang BAPA


4 love purple:

cik_ah82 said...

wah..teringat balik time kami bersalin dulu..pengalaman yg indah kan?

♫♪ Shahida ♫♪ said...

uikk...sungguh syahdu ayat2 ini....eeeee..ngeri pun ade

purple_lav said...

cik ah: memang indah walaupun sakit yg henggat...hehhe

ida: syahdu ke???kuikuikui....

purple_lav said...

cik ah: memang indah walaupun sakit yg henggat...hehhe

ida: syahdu ke???kuikuikui....