? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, January 26, 2010

alhamdulillah...aleesya dah oke


semalam aku cepat2 blk opis
merempit aku di jalanan
huhuhuhu
sbb aku tak sabar nk tgk aleesya
kakak siti pun tak call aku
sbb aku dh pesan ngn dia ms blk tghr tu
klu dia nangis lagi tepon sy ye kak...

masa aku g amik aleesya tu
kak siti bagitau aku
aleesya kena pangku jer, klu letak kt bawah mst dia nangis
lepas dh amik sumer beg
aku pun naik ke rumah
masa tu aleesya diam lagi
masuk je dlm umah n letak kat tilam dia
dia start nangis balik
iskh macam mana ni?
incik somi pun blom balik lg

masa aku duk dukung dia tu
aku pun baca le ayat kursi + ayat quran yang lain
dalam hati berdoa....dah le nangis sayang, ibu dh risau ni
incik somi dalam perjalanan balik
masa tu aku dh feeling2 jadi tok bomoh..wakakaka

lepas pada tu..aleesya dh diam
aku try sembang2 ngn dia, puji dia sikit2
cakap aleesya budak baik, ibu ayah sayang aleesya
terus dia senyum2...
pastu aku try letak dia kt bawah
1st dia dh tak nangis
2nd dia mula main2 ngn tangan dia
aku agak dia dh ok

lepas tu aku tinggal dia jap
settle kan diri aku plak
alhmdlh masa dia duk sorang tu dia dh tak nangis
fidi pun balik
try sembang ngn dia...dh terang2 anak ayah kan
terus senyum sampai ke telinga
sampai le pkl 10 dia nangis manje2
sbb dia dh nak tido
aku dh rasa lega sgtttttt
semalam pun biasa dia bgn pkl 3 pagi tuk menyusu
dia tak bangun pun masa tu
mgkn dia dh penat sgt
dia bangun pkl 5 pagi jer

jadinye pagi ni aku hantar dia diiringi senyuman paling manis wat aku
huhuhuh
sayang aleesya....


toys pun kaler pepel gak okeh
aleesya suka main ngn barney
hehehee

10 love purple:

mieoney said...

geram tul alesya nie..bam2 sungguh dia.. rasa nak geget pipi tu...huhu
smngt sungguh dia yer fiza...

purple_lav said...

hurm...dh semakin bulat.hehehe.smpi kakak pengasuh tu panggil dia gegirl bulat..huhuhu jgn lekat smpi ke besar le panggilan tu...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

geramnya tgk dia..cubit sikit

purple_lav said...

waaaa....ha kan dh nangis.ida sila pujuk anak dara ai k hehehe

cik_ah82 said...

bape kg dh aleesya ni?semangat tol.geram ngan pipi dia!hehe..
ala, dia nangis manja je tu..at least fidi ada kan..huhu(tetibe sedey lak)

purple_lav said...

cik ah: yg timbang masa 2bln hari tu lg le 5.65kg..skrg tak tau le bape plak..kena tunggu 11/2 ni plak p cucuk.huhuh..ala fidi pun jarang gak ada kt umah..tak pe cik ah..ni lah cabaran ibu muda (wah muda lagi ke kita ni???)yg duk jauh ngn mak pak

cik_ah82 said...

fiza, ampa still fully bf lagi ka?kat ofc dok perah la ek?

purple_lav said...

cik ah: dh campur2 la...tp kt opis still perah lagi.simpan n bawak bekal utk aleesya sok nye..ni pun baru lepas perah..pagi tak bnyk kuar..ada 4oz jer huhuhu sedey

cik_ah82 said...

pastu ampa campuq masa bila?
kami pun selalu dapat 4 oz..hehe

purple_lav said...

masa dia duk ngn pengasuh. kami bagi 2 botol jer.yg lain kena pakai susu formula. dh ibunye malas nk ngepam...hehehehe.tp klu weekend jadi fullybf la