? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, July 6, 2011

nama saya faten aleesya mohd afidi


tetiba nak tempek gambar ni....gambar lama hasil nukilan mastura hihihih

sebelum demam teruk hari tu, aku pegi klinik, nak cucuk aleesya utk setahun setengah. punyalah lama postpone. tarikh doktor bagi adalah 22 Mei 2011. pegi cucuk adalah 4 Julai 2011. tengok kemain lama gap aku buat hahahahaha (gelak jahat)

nak buat camno, asik kebizian je. bukan bizi sangat pun, saje buat2 bizi. pastu malas nak pegi klinik sbb dh tahu mesti aleesya melasak tak hinggat. mak tak larat oke.

tapi kelmarin pegi jugak, sbb kalau tangguh2 kang terus terlupa.

berat aleesya naik skit je. sekarang 11.8kg. memang aku tengok dia kurus pun. lengan ngn peha dh tak sedap utk digigit lagi. makan susah budak ni. suap dua mulut terus dah paling muka nak pegi main.

masa cucuk tu, dia tengok laa doktor letak jarum kat lengan dia. pastu bila jarum masuk tu dia tak nangis lagi, tapi bila ubat masuk, nangis. huhuhuhuhuhu. mujur kejap je. pastu sibuk nak main menan atas katil doktor. ayooo aleesya buek malu je.

doktor cakap aleesya ni terlebih tinggi. biasa budak baya2 dia tak der lah tinggi sangat macam dia. ntah aku pun tak tahu dia dapat genetik kat mana. nak kata aku, dulu kecik-kecik aku katek. incik fidi tak tahu lah, tapi normal lah. agaknya sbb mengandung dl aku suka minum susu kot. terlebih kalsium dah..

yang bestnya bila check up kat az zahrah ni ada je buah tangan doktor bagi. penah dapat menan yang gantung dalam kete, penah dapat towel, susu memang selalu dapat, pastu kelmarin dapat menan macam buku tapi kain bukan kertas. oke lepas ni nak check up kt hospital tu sll lah.

oh ya, aleesya sekarang dah pandai pakai seluar sendiri. bila tukarkan pampers, tak yah kelam kabut nak pakaikan dia seluar sbb dia akan pakai seluar sendiri. tapi kena betulkan balik laa sbb mesti seluar sangkut tang pampers. yang part tu tak lepas lagi hehehehe.

gigi geraham pun dah keluar. lepas ni aleesya dah tak payah kunyah pakai gigi depan la ek. ni tak sll ibu ngn ayah gelakkan aleesya time makan sbb kunyah pakai gigi depan.tu pasal bila dia makan nampak comel hehehe.

hoyeh! dah habis dah sesi cucuk mencucuk. bak kata doktor, aleesya dah bleh masuk sekolah. yea!!!!

eh cepat nya..jangan besar cepat sangat aleesya...

6 love purple:

a LoT oF LuV said...

salam ziarah..
Salam perkenalan..

mieoney said...

aleesya tinggi nnti dh besar bley lah jadi model...ibukan keja wartawan nnti bley offer aleesya jd part-time model...huhu
lama dh tak bwk eman gi azzahrah sejak peristiwa itu mmg tak pegi dh.. :(

Intan & The Boys said...

wah aleesya! tinggi ye. :)

purple_lav said...

LOL: salam ziarah jugak :)

purple_lav said...

nape aeman ngn az zahrah?cecite cecite...

purple_lav said...

cik intan:itu lah yang dikata doktor hihihihi