? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, August 13, 2012

rupa perut di kala 7 bulan

selamat hari raya uolsss!!! eh belum lagi ek? sbb ape aku rasa dah macam suasana hari raya pun iye sekarang ni. maklumlah tak sampai seminggu je pun lagi kita semua nak raya kan. masing-masing dah sibuk buat persiapan. cuma aku jer masih berkeadaan rileks2 hehehehe....

tunggu laaa, nak packing bag balik kg tu. esok nak balik, malam tu baru aku nak packing. lepas tu gelabah sbb banyak barang tertinggal. padan muka kat diri sendiri. eheks.

lepas tu umah tak kemas lagi nih. w'pun raya kat kg, tapi umah kat Bangi pun kena cung jugak. takkan nak tinggal sepah-sepah ngn berhabuk. tapi masalahnya larat ke aku nak tunggang tunggik sorang2? eh tapi kan incik fidi skrg bnyk menolong aku. bagus bagus bagus.

ok tinggalkan citer bab kemas mengemas ni. skrg aku tengah pikir macam mana nak hadap perjalanan 7-8 jam (mungkin bleh jadi berbelas jam) balik kg nnt. dengan perut besar ginih, urmmm rasa macam tak larat sgt.

masa tahun 2009 pun aku balik raya dgn perut buncit juga. tapi masa tu heaven lagi sbb tak de yang duk menghenyak perut. skrg pikir kakak Aleesya nih. dia kalau nak tidur klu bukan kena mood dia, nak berbaring atas aku jugak. klu mood ok, dia bleh je rileks kt seat belakang, minum susu sampai tertidur sendiri. nampak gayanya aku kena jadi mem besar laa kot. duduk di seat belakang sambil baring-baring dan tidur hehehe. incik fidi cukup tak suka aku duk belakang heheheh....

eh eh eh tertunjuk perut mak gergasi plak hehehehe. skrg dh mengalami beberapa kesukaran normal bagi ibu mengandung. klu duduk kat lantai jangan harap nak bangun dgn senang lenang. tidur malam dh tak nyenyak. asik terbangun. klu bukan nak minum air, nak kencing mesti pasal sakit belakang punya.

belakang aku ni memang sakit laaa. eh dia bukan sakit. tapi macam lenguh-lenguh. mungkin sebab duk menahan beban kat depan. masuk je pukul 9 malam aku dah merengse. duduk tak kena, baring tak kena, mengiring tak kena. ntah nape.

*gambar perut ketika kandungan berusia 29 minggu aka 7 bulan.

ok lah adios...selamat hari raya uolsss

6 love purple:

mieoney said...

agak besar perut ko walau baru 7 bln ek...muka maintain tak bam2..hehe

cik_ah82 said...

haaa..aku masih2 teringat2 sakit pinggang ngan belakang masa aku pegnenkan adam..sakit weh!huhu..ni ingat nk menambah tapi..hehehe..tggu ang la dulu beranak..hahaha

purple_lav said...

mimie: itu lah, asal orang tengok je igt aku dh nak beranak. hehehe. alhamdulillah part muka tak kembang sgt. part2 lain memang dh kembang semangkuk.

cik ah:kan....sakit dia lain macam skit. itu aku duk opis je. klu aku keluar asgmnt ke ape ke, sakit dia bleh jadi dabel triple. eh tak salah kalau ko nak on skrg pun, nnt aku dh beranak ko dh on da way dah hehehe. aku tunggu mimie ngandung nih hehehe

myle@my said...

wahhhh....kejelesan terasa melihat perutmu itu...huhuuuu

neway moge tabah mengharungi dugaan nk balik raya nt...hehehe ;)

purple_lav said...

amy : jangam laa jeles ngn i uhuk. tak po mie, nanti ada laa rejeki nak bleh adik qeesha plok.

huhuhu itulah takut laa plok bila pikir.hrp badan bleh terima tekanan dlam kete nnt

Noli@Ibu Wafa said...

besar yer 7bln..hehe..selamat hari raya ;)