? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, February 17, 2011

hari - hari nak taman aje

 bukan ape...aku kesian tengok aleesya tu. hari -hari duk terperap dalam umah jer. jadi biarlah dia tengok dunia luar skit. tak der laaa sakit kepala macam aku ni hehehe...

ala lagipun taman dekat jer. dekat-dekat pun sakit jantung jugak aku main ngn aleesya ni. yelah nak ke taman kena naik keta. dalam kete budak kecik ni dh tak mo duk dalam car seat. nak duk depan sekali ngn aku. oke fine letak kt sebelah aku.

mula-mula behave lagi. duk elok-elok. baru jer nak pulas stereng, terus dia dah mencanak bangun. aduyai...kalu terbrek emergency ni, mau terhumban ke depan. nauzubillah.

jadi mak nye terus keluar sore kris dayanti. DUDUK....DUDUK!!!!

 ni sebelum naik kereta. nak pusing-pusing dulu kt sini. layan kan aje. aleesya ni aku perasan ada satu peel pelik dia. masa ni lantai ada pasir-pasir, terus dia macam geli-geli nk lalu kt simen tu. siap pusing jauh-jauh takut terpijak pasir tu.

masa kat kampung hari tu lagi teruk, masa kt umah incik fidi. kat umah nenek dia tu pakai tiles kaler cerah. jadi nampak laa semut-semut ngn serangga kecik duk berjalan kt situ. dia punya menangis tak mo jalan ni subhanallah. mengalahkan kena jarum masa cucuk tiap2 bulan tu. last sekali nenek dia terpaksalah pasang tikar jadi tak nampak laa semut merayap kt lantai tu. baru lah terloncat-loncat jalan dgn hepinya.

 oke ni dia budak hepi. jalan siap tepuk-tepuk tangan tu.

 hover sgt tau. ni ikut sape yg hover-hover ni...ibu ke ayah?
teeeettttttt.........

 tertonggek- tonggek bercakap ni. ntah pasal ape ntah eksaited terlebih ni. aku pun tak paham.

aleesya no no... suka tau nak pungut sampah sarap. kt umah suka plak buat sampah. haish....

memandangkan aku pergi sorang jer ngn aleesya sbb incik fidi ada kursus...jadi masa nak balik tu memang menguji kesabaran sungguh. budak ni degil tak mo balik lagi. punyalah susah nak dukung dia masuk dalam kete. dengan kasut tercicir kena patah balik amik kasut tu tengah-tengah orang ramai....aduiii dah rasa macam nenek kebayan dah aku masa tu...

2 love purple:

✿etiey erywan✿ said...

hmmm comelnya alesya ni..cute je

purple_lav said...

hehehe tq