? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, December 15, 2010

Batu Pahat dalam ingatan

eceh tetiba nak mengimbau kenangan lalu la plak rasanya. mesti korang pelik la apesal plak Batu Pahat. ada kena mengena dengan diri aku ke?

ish ish ada... ada....

masa dah nak akhir2 tahun aku kt UUM, ramai dah student start pikir nak buat praktikal kat mana? masa tu aku selamba kodok jer lagi. tak gelabah langsung hahaha. pastu bila dah ada member mula cerita ceritu pasal praktikal, aku cuak jugak.

kat mana aku nak praktikal eh? kt kelate? huh tok se laa. dekat sangat ngn umah.  uihh kekwat tau. pastu kt KL?erm, bleh idup ke aku kat sana sorang2? oh tidak! last sekali aku tnaya niza aka roomate aku masa tu."niza, nnt nak praktikal kat ne? nak ikut!" eh tetiba kau kan. pesal plak nak ikut orang sesuka hati. dah la korang tu lain-lain course. dia amik course HR, aku lak Komunikasi.

tapi niza baik. dia cakap oke jer..hik hik hik aku suka

tup tup dia kata nak praktikal kt Johor. aku pun pelik sbb dia tinggal kt Negeri Sembilan. jauh jugak kan. ruper2nya dia dah janji ngn coursemate dia nak praktikal tempat sama nanti. oke set! aku tak kisah asal aku dapat jalan2. eh silap dapat praktikal.

bila dah isi borang tu dan hasil perbincangan yang mantop, kami isi ruang kosong dengan 'Batu Pahat'. erm tak sabarnya nak pegi sana...rupernya langit memang tak selalu cerah. kadang-kadang ada mendung...silap2 hari bulan hujan lebat mencurah-curah...coursemate niza tu tetiba dah macam tak nak kawan...huhuhuh

gedebak gedebuk tibalah kami kat Batu Pahat dengan tak tau arah tuju.nasib baik niza ni panjang akai skit. dia dtg survey dl dan amik no tepon kakak2 kat opis bakal tempat praktikal.alhmdlh dapat jugak umah untuk kami tumpang teduh nanti.

aku suka rumah tu sbbnye rumah yang aku dduk tu adalah hasil tambahan daripada umah asal. yang ada cuma bilik seketul dengan jamban seketul. tak der tmpt makan hatta dapur sekali pun. risau jugak kan takut kelaparan nnt. tp lepas deal ngn tuan umah dorang kata nak bagi makan sekali. mcm spesel kes skit laaa huhuhuh

ops sblm datang aku ada check ngn fakulti, siapa lagi yang kena Batu Pahat. sekali ada sorang lagi. memang cantek laaa bleh saing2. memang tepat sbb dia pun kena tempat yang sama. Kolej Universiti  Tun Hussin Onn (KUiTTHO). kebetulan plak dia ada kete, menumpang jer lah kije aku. tp aku bayar laa jugak kat dia. buat duit minyak.

jadi bermulalah kehidupan aku kat batu pahat.

p/s: nnt aku sambung laa citer ni. penat nak tulis. lagi pun buat style baru nih. tulis panjang2.wink!

4 love purple:

PuteriKureKure said...

pengalaman praktikal. priceless!!!
:)

manggosteen said...

kutttho skrg dah tuka nama uthm..
universiti tun hussien onn malaysia..
tmpat belajar mangges sekarang..

hajarus said...

UTHO tu dah dekat dah ngan kg mertua hjr... ingat lg dl hjr wat n3 pasal b.pahat akak tinggal komen time akak praktikal kat sana dl kat facific tu penuh ngan mat2 indonesia jer... hehehe...

mieoney said...

kata wartawan tulis harus pjg berjela lah...huhu

owh mimie praktikal kat kl...nak dok bndr jer sbb uum tu dh kira terperosok dlm sana so nak bg berkembang sket...ngeh2