? ??????????????Last Beat? ????? ?? ???Rating: 4.3 (6 Ratings)??3401 Grabs Today. 6923 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Colorful Twist? ????? ?? ???Rating: 4.5 (66 Ratings)??2360 Grabs Today. 28501 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, January 10, 2011

berpeluh ketiak mak oke

 hari ahad hari kasi jarum kat aleesya. hehehe. aku pegi berdua jer ngn aleesya, incik fidi yilek. jadi dengan tekun laa aku bawak kete ngn aleesya baik punya port kt belakang.

sebelum sampai klinik tu, singgah jap beli nasik lemak utk isi perut balik klinik karang. masa sampai kt gerai nasi lemak tu, berkira-kira kejap. nak tinggalkan aleesya dalam kete atau bawak je dia keluar dan beli sama2 ngn aku?

jadi aku decide tinggal jer dia dalam kete. (ye aku tau memang bahaya) tapi aku park kete memang betul-betul depan gerai.bukak pintu skit jer dah ada depan muka akak jual nasi lemak. jadi klu ada orang nak mencilok kete aku memang mustahil la.

selesai membeli nasi lemak yang sungguh enak itu, tetiba bila aku toleh jer, aleesya baik punya duk lambai-lambai tangan. aku ni terpikir naper laa...rupernya bila masuk kete, lagu stacy tengah main kat radio. bertuah punya budak, dia menari sakan dalam kete bila ibu dia tak der. hehehe

sib baik dekat jarak rumah ngn azzahrah. jadi aleesya behave jer. try suh g pusrawi ke tawakal ke, mau aleesya dah melalak-lalak bagai suh kuarkan dari carseat dia tu.


budak kecik seronok main pondok-pondok yang ada kt department kanak-kanak tu....eh org panggil department ke ape ek? lantaklaaa...hehehe

sbb masih awal pagi kan, jadi dia konker sorang jer lah rumah mainan ni. try dtg pkl 11 pagi ke 12 tengahari, sure berserabut budak2 dalam tu. aleesya duk keluar masuk rumah ni dalam banyak kali jugak laa. last sekali dia dah boring. tetiba jer laju pegi kt orang x-ray. aleesya no!

masa pegi klinik ni, aleesya kena cucuk dos chicken pox. jadi diharap aleesya tak dijangkiti chicken pox masa dia baby2 nih. klu nak naik pun bagilah dah sekolah ke ape ke. tak naik langsung pun oke jugak, alhamdulillah.

masa cucuk tu aleesya memang tak nangis. cuma bila jarum masuk kt bahu dia, bleh plak dia main tepis-tepis.adui laaa .mungkin dia ingat nyamuk tengah gigit dia kot hehehe.

sekarang berat aleesya 11.5kg. alhamdulillah. naik skit jer dari bulan lepas. tak pe aleesya janji aleesya sihat.

balik jer aleesya terus tido sbb dia dah kepenatan duk berlarian kat klinik tu. aku lagi laaa....balik umah, makan nasi lomak, pasang radio, amik selimut dan tido sekali ngn aleesya. fuh heaven!

bangun2 jer dah bleh tgk melodi heheheheh

3 love purple:

Hidayah said...

alamak bestnye berat dia 11.5kg,
jose da 17 bulan berat 9.5kg je...jenuh pikir camne nak kasik naik...

purple_lav said...

doc cakap aleesya tinggi. mungkin sbb itu lah penyumbang berat dia jadi 11.5kg tu hehehe

Rizziela said...

bagusnya laeesya..peminat stacy erk